bountysjokolade

Det er altfor lenge siden jeg har laget bounty! Og i går fikk jeg endelig ut finger´n.
Selv om det tar litt tid å lage, så er det absolutt verdt det.
Dette er en stor oppskrift så du får ganske mange biter. De holder seg helt fint i fryseren.

Du trenger:

Kremen fra 2 kokosmelk på boks (den må stå i kjøleskapet for at den skiller seg, så bruker du kun det som legger seg på toppen)
4 ss sukrinmelis (eller annen søtning om du ikke liker den “isende” smaken sukrinmelis kan gi)
3-4 dl revet kokos
4 ss kokosolje

Når jeg skriver ss (spiseskje) så måler jeg den ikke nøyaktig, bare så det er sagt. Jeg “scooper” oppi.

Ha alt i en kjele og varm forsiktig opp. Rør godt og hell massen i en silikonform eller en kledd form. Det settes i fryseren til det er nesten helt stivt. Grunnen til det er at den skal skjæres i etterpå for å formes, så den må være litt stiv men ikke frossen. Kjenn litt på den underveis. Det kan ta en times tid før den “setter seg”. Om den er for bløt er det vanskelig å jobbe med den.

I mellomtiden kan du smelte mørk sjokolade. Jeg pleier å lage rikelig med sjokolade, minst 200 gram sammen med 2-3 ss kokosolje. Det smeltes på lav varme, gjerne i vannbad og settes til side. Pass på at sjokoladen ikke er for varm, den er enklest å jobbe med når den begynner å bli kjølig.

Nå begynner moroa:
Skjær/scoop ut biter i ønsket størrelse og form litt med hendene. Bruk en gaffel og dypp bitene i sjokoladen. La det renne litt av før du setter biten på et bakepapir. Sett det hele inn i fryseren så sjokoladen får satt seg litt. Du kan gjerne strø litt revet kokos på toppen som pynt. Det ser lekkert ut!

bounty chocolate

Post gjerne bildene deres på instagram og tag meg så får jeg se resultatet deres!