Bountysjokolade

bountysjokolade

Det er altfor lenge siden jeg har laget bounty! Og i går fikk jeg endelig ut finger´n.
Selv om det tar litt tid å lage, så er det absolutt verdt det.
Dette er en stor oppskrift så du får ganske mange biter. De holder seg helt fint i fryseren.

Du trenger:

Kremen fra 2 kokosmelk på boks (den må stå i kjøleskapet for at den skiller seg, så bruker du kun det som legger seg på toppen)
4 ss sukrinmelis (eller annen søtning om du ikke liker den “isende” smaken sukrinmelis kan gi)
3-4 dl revet kokos
4 ss kokosolje

Når jeg skriver ss (spiseskje) så måler jeg den ikke nøyaktig, bare så det er sagt. Jeg “scooper” oppi.

Ha alt i en kjele og varm forsiktig opp. Rør godt og hell massen i en silikonform eller en kledd form. Det settes i fryseren til det er nesten helt stivt. Grunnen til det er at den skal skjæres i etterpå for å formes, så den må være litt stiv men ikke frossen. Kjenn litt på den underveis. Det kan ta en times tid før den “setter seg”. Om den er for bløt er det vanskelig å jobbe med den.

I mellomtiden kan du smelte mørk sjokolade. Jeg pleier å lage rikelig med sjokolade, minst 200 gram sammen med 2-3 ss kokosolje. Det smeltes på lav varme, gjerne i vannbad og settes til side. Pass på at sjokoladen ikke er for varm, den er enklest å jobbe med når den begynner å bli kjølig.

Nå begynner moroa:
Skjær/scoop ut biter i ønsket størrelse og form litt med hendene. Bruk en gaffel og dypp bitene i sjokoladen. La det renne litt av før du setter biten på et bakepapir. Sett det hele inn i fryseren så sjokoladen får satt seg litt. Du kan gjerne strø litt revet kokos på toppen som pynt. Det ser lekkert ut!

bounty chocolate

Post gjerne bildene deres på instagram og tag meg så får jeg se resultatet deres!

9 Comments

  1. November 24, 2014    

    mmmm…. de er så gode 🙂

  2. Linda Linda
    November 24, 2014    

    Hei. Dette så veldig godt ut og dette har jeg hatt planer om å gjøre lenge. Tusen takk for oppskriften din. Og selvfølgelig tusen takk for bloggen din som er daglig inspirasjon. Jeg lurer på når du sier revet kokos… er dette i egen pakke fra helsekost eller en ordentlig kokosnøtt som man bruker. Jeg er litt ny i dette 🙂

    • November 24, 2014    

      Det er “vanlig” revet kokos du får i butikken. Tror merket i Norge heter Eldorado som du får kjøpt i vanlig matbutikk om jeg ikke tar helt feil.

      • Linda Linda
        November 24, 2014    

        Tusen takk – dette skal virkelig prøves 🙂

  3. November 24, 2014    

    Hjemmelaget Bounty er fantastisk!! Jeg må huske å lage en stor porsjon til jul 🙂

  4. Ruth Ruth
    November 25, 2014    

    må den oppbevares i fryser?

    • November 25, 2014    

      Nei, men når jeg har den i kjøleskapet blir min ganske myk og må spise litt “kjapt” 🙂
      Jeg pleier å ha noen i fryseren og noen i kjøleskapet. Prøv deg frem!

  5. Inger Marie Inger Marie
    March 12, 2015    

    Jeg laget de i går og de smakte skikkelig godt. Jeg kommer garantert til å lage de flere ganger. Jeg var litt klønete på siste delen med å dyppe i sjokolade, men om de ikke så veldig profesjonelle ut, så blir det nok bedre neste gang. Øvelse gjør mester.

    Ellers ska jeg prøve flere av dine oppskrifter. Jeg fant bloggen din via Helsemagasinet, og synes den ser veldig bra ut.

    • March 14, 2015    

      Øvelse gjør mester! GOdt du likte de!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen