Ah, denne er alltid en hit! Sjokolade som er såååå godt, med kokosfyll inni som også er en smak av himmelen! Mmmm!
Here goes, dette trenger du:
Kremen fra 1 boks kokosmelk (den tykke kremen som legger seg øverst når kokosmelken har stått kaldt)
2 ss sukrin pluss (den med stevia, eller bruk vanlig men da bør mendgen dobles)
Ca 2 dl med revet kokos
2-3 ss kokosolje
Ha alt i en kjele, sett på svak varme og rør alt sammen.
Hell massen i en plastskål e.l. og sett i fryseren til det blir nesten stivt.
Lag nå sjokoladen:
En svær scoop kokosolje (3 ss ca)
2 store ss råkakao (viktig at det er RÅTT kakaopulver, ikke vanlig kjøpekakao)
1ts vaniljepulver
2 ss kokosblomstsukker (eller annen søtning, for eks sukrin eller stevia)
En klype himalayasalt
Hvis du vil ha sjokoladen rå må den i vannbad. Ellers er det også mulig å varme opp i en kjele på svak varme til alt smelter.
Smak gjerne på sjokoladen underveis så den blir akkurat nok søt, salt, bitter osv. Vi har forskjellige smaksløker.
OBS! Jeg fikk tilbakemelding fra en leser som sa at sjokoladen bare smakte fett. Da må kakaomengden økes. Og pass på å røre i sjokoladen uderveis så den ikke skiller seg!
Ikke lyst til å lage råsjokolade, og trenger en enklere variant?
Smelt vanlig, mørk sjokolade (helst over 80% kakao, men 70% går også veldig bra) sammen med en stor spiseskje kokosolje. Voila, ferdig sjokolade på null komma niks!
Ta massen ut av fryseren og lag små porsjoner som dyppes i sjokoladen. Et annet godt tips er å la sjokoladen kjøle seg ned, da blir den tykkere og er lettere å jobbe med.
Legg bitene på et brett med plastfolie under og sett i fryseren til det stivner. Ta ut sjokoladebitene litt før de skal nytes, så blir de myke i midten.
Dere kan godt ta en titt her for litt flere bilder. Jeg har da fryst massen i en brødform og brukket opp biter som jeg har dyppet. Dette fungerer også veldig fint og da blir bitene tynnere.
Eller tilsett peppermynte i kokosmassen så får du en annen vri. Se her.
Denne sjokoladen er genial å spise før trening. Gir masse energi! Eller som et mellommåltid.
Yummi!! Elsker hjemmelaget Bounty, og elsker rå sjokolade! Har pakket ned alt utstyret + ingredienser, så de siste dagene hra jeg spist mørk økosjokolade isteden. Godt det også, men laaangt fra så godt som raw, synes jeg 🙂
Hei:)
Prøver meg Igjen jeg da, hehe:) nå smaker det mye bedre! Utfordringen denne gangen er at jeg føler sukrinen ikke har løst seg opp, så føler jeg tygger sukker…lønner seg kanskje med flytende søtning?
Og bitene blir ikke veldig fine, men det kommer vel etter man har laget noen ganger. Nå gleder jeg meg til å spise sunn sjokolade i kveld hehe:)
Takk for oppskrift!
Klem
Karianne, du må øve masse for å få fine biter. Men som sagt hemmeligheten er litt kjølig sjokolade og bruk gaffel når du dypper de og la sjokoladen renne av.
Ang søtt så er det bedre å bruke sukrinmelis eller siruper eller stevia. Sukrin smelter ikke på samme måte som vanlig sukker.
Poster du bilde på Instagram så jeg får se eller!
Hadde planer om å poste men syntes de så så kjipe ut hehe:) men har noen biter igjen, skal poste for din skyld i morgen:)
Nei, de ble jo fine!!!! Snart får du teken på det!
[…] Dessuten dufter den nydelig! Mynteblader er fantastisk godt sammen med mørk sjokolade, spesielt bounty. Mmmm! Eller lag egne peppermynteknapper! Tweet Følg meg på […]
[…] Prøv bountysjokoladen til Melissa […]
[…] tåler de fleste mindre alkohol, vær obs på dette. Forslag til snacks: En stor kopp te med bountysjokolade Ost og skinkerull med paprika i midten. Gjerne smør litt smøreost i. Perfekt som matpakkemat! […]
[…] jeg godt, for kombinasjonen kokos og sjokolade er helt himmelsk spør du meg! Dette er veldig likt bountysjokolade som jeg blogget om for noen år siden, men siden jeg her en dag var tom for revet kokos prøvde jeg meg på kokoskrem […]