Bountysjokolade

bountyAh, denne er alltid en hit! Sjokolade som er såååå godt, med kokosfyll inni som også er en smak av himmelen! Mmmm!

Here goes, dette trenger du:
Kremen fra 1 boks kokosmelk (den tykke kremen som legger seg øverst når kokosmelken har stått kaldt)
2 ss sukrin pluss (den med stevia, eller bruk vanlig men da bør mendgen dobles)
Ca 2 dl med revet kokos
2-3 ss kokosolje

Ha alt i en kjele, sett på svak varme og rør alt sammen.
Hell massen i en plastskål e.l. og sett i fryseren til det blir nesten stivt.

Lag nå sjokoladen:
En svær scoop kokosolje (3 ss ca)
2 store ss råkakao (viktig at det er RÅTT kakaopulver, ikke vanlig kjøpekakao)
1ts vaniljepulver
2 ss kokosblomstsukker (eller annen søtning, for eks sukrin eller stevia)
En klype himalayasalt

Hvis du vil ha sjokoladen rå må den i vannbad. Ellers er det også mulig å varme opp i en kjele på svak varme til alt smelter.
Smak gjerne på sjokoladen underveis så den blir akkurat nok søt, salt, bitter osv. Vi har forskjellige smaksløker.
OBS! Jeg fikk tilbakemelding fra en leser som sa at sjokoladen bare smakte fett. Da må kakaomengden økes. Og pass på å røre i sjokoladen uderveis så den ikke skiller seg!

Ikke lyst til å lage råsjokolade, og trenger en enklere variant?
Smelt vanlig, mørk sjokolade (helst over 80% kakao, men 70% går også veldig bra) sammen med en stor spiseskje kokosolje. Voila, ferdig sjokolade på null komma niks!

Ta massen ut av fryseren og lag små porsjoner som dyppes i sjokoladen. Et annet godt tips er å la sjokoladen kjøle seg ned, da blir den tykkere og er lettere å jobbe med.
Legg bitene på et brett med plastfolie under og sett i fryseren til det stivner. Ta ut sjokoladebitene litt før de skal nytes, så blir de myke i midten.
Dere kan godt ta en titt her for litt flere bilder. Jeg har da fryst massen i en brødform og brukket opp biter som jeg har dyppet. Dette fungerer også veldig fint og da blir bitene tynnere.
Eller tilsett peppermynte i kokosmassen så får du en annen vri. Se her.

Denne sjokoladen er genial å spise før trening. Gir masse energi! Eller som et mellommåltid.

5 Comments

  1. July 31, 2012    

    Yummi!! Elsker hjemmelaget Bounty, og elsker rå sjokolade! Har pakket ned alt utstyret + ingredienser, så de siste dagene hra jeg spist mørk økosjokolade isteden. Godt det også, men laaangt fra så godt som raw, synes jeg 🙂

  2. Karianne Karianne
    July 31, 2012    

    Hei:)
    Prøver meg Igjen jeg da, hehe:) nå smaker det mye bedre! Utfordringen denne gangen er at jeg føler sukrinen ikke har løst seg opp, så føler jeg tygger sukker…lønner seg kanskje med flytende søtning?
    Og bitene blir ikke veldig fine, men det kommer vel etter man har laget noen ganger. Nå gleder jeg meg til å spise sunn sjokolade i kveld hehe:)
    Takk for oppskrift!
    Klem

  3. Melissa Melissa
    July 31, 2012    

    Karianne, du må øve masse for å få fine biter. Men som sagt hemmeligheten er litt kjølig sjokolade og bruk gaffel når du dypper de og la sjokoladen renne av.
    Ang søtt så er det bedre å bruke sukrinmelis eller siruper eller stevia. Sukrin smelter ikke på samme måte som vanlig sukker.
    Poster du bilde på Instagram så jeg får se eller!

  4. Karianne Karianne
    July 31, 2012    

    Hadde planer om å poste men syntes de så så kjipe ut hehe:) men har noen biter igjen, skal poste for din skyld i morgen:)

    • August 2, 2012    

      Nei, de ble jo fine!!!! Snart får du teken på det!

No Pings Yet

  1. Peppermynte iste | Melissa Spania on September 17, 2014 at 19:28
  2. Sukker = kos? | Bare bra barnemat @vokkavarst on October 2, 2014 at 11:34
  3. Hva kan jeg spise om jeg vil gå over til LCHF? | Melissa Spania on January 29, 2015 at 21:27

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen