Høytlesning er med på å utvikle barns språklig kompetanse, øke ordforrådet, sjangerkunnskap og muligheten for å skape interesse og nysgjerrighet omkring verden, historie, dyr, planter osv. Å lese sammen gir dessuten en koselig tilstedeværelse med barnet, hvorpå etterpå kan man snakke sammen om hva man har lest.

Siden jentene våre begynte på britisk skole for et par år siden har jeg vært på utkikk etter engelske bøker for å skape leseglede på engelsk, og i søken av dette kom jeg helt tilfeldigvis over disse to bøkene i fjor sommer:Bøkene tar for seg én og én kvinne, samt en flott illustrasjon. Kjenner dere igjen noen av kvinnene under kanskje?Minsten er blitt 8 år nå og har bitt seg fast i feminisme, stolthet og at det er muligheter man kanskje ikke hadde trodd fantes.
Etter hver historie prater vi om kvinnen og hvor urettferdig verden til tider kan være. For i disse bøkene leser vi om bl.a. verdens første kvinnelige syklist, første kvinnelige lege, en jentepirat, feminister, verdens første mørkhudet ballerina som brakk foten men danset seg topps likevel, Rosa Parks som nektet å reise seg for at en hvit kvinne skulle få sitte på bussen, Sonita som skulle tvangsgiftes i en alder av 10 år men ble rapper istedet og verdens første, raskeste kvinne. Dette er bare litt av mange flere historier.

Tekstene er enkelt skrevet og lett å forstå. Bøkene finnes også på norsk men jeg er usikker på hvor de selges. Tips meg gjerne!
Jeg kan ikke annet enn å gi tommel opp og terningkast 6 på disse bøkene. Og det fine er, det finnes bøker om gutter også!God lesing!