Blomkålpletter


blomkålpletter

Du trenger:
1 blomkål
1 egg (velg økologisk og frittgående om du kan!)
150 g cheddarost
Salt og pepper

Slik gjør du:
Finhakk blomkålen. Bruk gjerne et rivjern om du vil. Jeg har nettopp flyttet så mitt rivjern har gjemt seg i en flyttekasse. Jeg brukte kniven og skar så smått som mulig (jo mindre biter jo mer “smooth” blir de). Har du små barn i hus som skal smake, vil jeg anbefale å ha det finkuttet.

Ha det i en bolle. Tilsett egg, salt og pepper.
Riv osten (eller finhakk) og ha i bollen. Bland alt sammen. Bruk gjerne rene hender og bland for hånd. Lag små baller og ha på et bakepapir. Klem gjerne litt på dem så de blir litt flate.
Bak i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader. Sett ned varmen om du ser de begynner å brenne seg på kantene.

blomkål

Disse er veldig gode slik de er, men også godt til kjøtt og fisk eller hva enn du liker best!

7 Comments

  1. November 21, 2014    

    Så deilig ut 🙂

    • November 21, 2014    

      Det var skikkelig godt. Med spekeskinke spesielt! Mmmm!

  2. Unni holt Unni holt
    November 21, 2014    

    Hva skjer? Flytter du fra Spania? Nydelig oppskrift, den skal jeg prøve!

    • November 22, 2014    

      Neida, bare flyttet hus 🙂

      • Unni holt Unni holt
        November 22, 2014    

        Fint! Har stor glede av og ha deg her vet du !

        • November 23, 2014    

          Så godt å høre!

        • November 23, 2014    

          Så koselig å høre, takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen