blomkålpletter

Du trenger:
1 blomkål
1 egg (velg økologisk og frittgående om du kan!)
150 g cheddarost
Salt og pepper

Slik gjør du:
Finhakk blomkålen. Bruk gjerne et rivjern om du vil. Jeg har nettopp flyttet så mitt rivjern har gjemt seg i en flyttekasse. Jeg brukte kniven og skar så smått som mulig (jo mindre biter jo mer “smooth” blir de). Har du små barn i hus som skal smake, vil jeg anbefale å ha det finkuttet.

Ha det i en bolle. Tilsett egg, salt og pepper.
Riv osten (eller finhakk) og ha i bollen. Bland alt sammen. Bruk gjerne rene hender og bland for hånd. Lag små baller og ha på et bakepapir. Klem gjerne litt på dem så de blir litt flate.
Bak i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader. Sett ned varmen om du ser de begynner å brenne seg på kantene.

blomkål

Disse er veldig gode slik de er, men også godt til kjøtt og fisk eller hva enn du liker best!