Blomkålhummus

paleohummus

Jeg fikk lyst til å prøve å lage hummusen som PaleoSara har på bloggen sin, men jeg hadde ikke tahini, og var allerede igang med å steke bacon i pannen, så jeg måtte gjøre det “melissa wise” (jeg tar det på gefülen). Resultatet ble knallgodt, så da deler jeg min versjon med dere.

Du trenger:
1 blomkålhode
Nøttesmør (jeg brukte cashewnøttsmør)
Salt og Pepper
Sitron
Hvitløk
Olivenolje

Kutt blomkålen i litt mindre biter og stek den til den begynner å bli litt myk. Jeg brukte ghee til å steke med. Masse!
Nå tar du frem stavmikseren og blender blomkålen sammen med 1 fedd hvitløk og 1 stor skje med nøttesmør. Har du tahini, bruk gjerne det, men det funker fint med nøttesmør.

Ha et godt strø med salt og pepper og en liten skvis sitronsaft fra en sitron og blend videre. Ha i en dæsj olivenolje. Og blend videre. Smak til, du må gjerne krydre ekstra om du har noe godt du vil ha i.

Hummusen passer godt til nystekt bacon, men også som tilbehør til middagen.
Og jeg stinket hvitløk resten av kvelden. Herlig!

paleohummus

3 Comments

  1. September 10, 2013    

    Oh, den versjonen skal jeg teste!

    • September 10, 2013    

      Ja, litt sånn hurtigversjon!

  2. August 27, 2014    

    Spennende 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen