Jeg regner med at det er flere enn meg som har sett denne reklamen? Tross for at TV´en står på veldig sjeldent hos oss, har denne irriterende reklamen satt sine spor. Bare se selv:Kvinnen i reklamesnutten sier:
“Visste du at usunt mettet fett har en en viktig betydning for utviklingen av hjerte- karsykdommer? Heldigvis er det forskjell på fett, og ved å bytte til nyheten Vita Hjertego´ Fraiche, så får du mer av det sunne fettet som er godt for hjertet. Vita Hjertego´ Fraiche kan brukes på samme måte som vanlig rømme og creme fraiche. Bytt til vita hjertego´!!”

Etter at denne reklamen dukket opp, har det satt en del sinne i kok hos mange. Det er bl.a. en gruppe på Facebook som tar opp temaet og allerede er flere kjente bloggere med på å spre budskapet om hvor elendig dette kjemiske produktet er fremstilt.

Sunt Hjem skrev noen ord som jeg reposter her:
“Ikke la dere lure!

Jeg vil med dette advare alle mot å spise dette produktet som jeg mener føyer seg inn i rekken av jukseprodukter på markedet. De har byttet ut det naturlige og sunne melkefettet med raffinerte planteoljer og stivelse (sukker) i tillegg til endel andre kunstige og hardt bearbeidede ingredienser. Vita hjertego`er ikke opptatt av å gjøre folk sunne, de er opptatt av å tjene penger!

Dette er ingredienslisten:Kjernemelk (33 %)Vannskummet melk (20 %)solsikkeolje (7,5 %)rapsolje (7,5 %)fortykningsmiddel (modifisert stivelse, xantangummi, karragenan), aromastabilisator (kaliumfosfat), emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer, E435) antioksidant (alfatokoferol)farge (betakaroten).

Det jeg ønsker er at vi melder Mills til Forbrukerombudet for villedende markedsføring. Hvis vi får mange nok til å engasjere seg i dette vil vi forhåpentlig bli hørt. Vi trenger hjelp av alle til å spre dette, i tillegg til at vi må finne så mye forskning om mettet fett vs plantefett som vi kan klare.

Nå må dere gjøre noe som ikke tar så veldig mye tid, men som er viktig. Pure Food Lifestyle har skrevet om dette.
Klikk dere inn her og les innlegget. Der vil dere få en bruksanvisning på å fylle ut skjemaet.
Når dette er gjort kommer dere tilbake inn hit og forteller meg i kommentarfeltet at dere har fylt ut klagen. Da er dere med på en giveaway.


Hvis dere vil vite forskjellen på smør og margarin kan dere klikke her.
Og ta dere gjerne tid til å lese denne artikkelen fra Fitnessbloggen. God artikkel som fortjenes å leses og deles av alle og enhver! Klikk her for å lese den.