Vi blir stadig utsatt for forurensing, stress, moderne mat, stråling, toksiner og sprøytemidler i maten vår. Dette gjør at vi over tid vil begynne å svekkes om vi ikke tar grep. Immunforsvaret blir satt på prøve, søvnen er dårlig, energien lav og aldringstegn kommer raskt.
Selv om kanskje ikke det frister å bli en seriøs biohacker på en fredag rett før du tar helg, så har jeg likevel samlet 5 gode tips som kan være med på å biohacke helgen din.
Om du ikke vet hva Biohacking her, ta en titt på en tidligere bloggpost om tema. Klikk her.

1. Søvn
Sørg for en god natts søvn selv om du vet du har fri. Om du ikke skal i selskap, vil det lønne seg å legge seg til nogenlunde samme tid som du legger deg på ukedagene. Kroppen liker rutiner. Soverommet bør være kaldt og helt mørkt slik at kroppen produserer melatonin og vet at det er natt. Les mer om melatonin her.

2. Alkohol
Velger du å drikke alkohol vil jeg anbefale å ta ekstra tilskudd med B-vitaminer da alkoholen tapper kroppen for B-vitaminene. Jeg personlig liker å ta tilskudd før jeg tar første slurk og rett før jeg legger meg. Husk også å drikke et stort glass vann mellom hver enhet og helst ikke legg deg på stigende rus. Les mer om bakrus og flere gode tips her om du likevel skulle gå på en smell.

3. Ta deg en treningsøkt
Lørdagsmorgen, du våkner uthvilt og klar for en ny dag. Solen vekker kroppen din til live. Kom deg ut på en liten økt, jeg lover det vil kickstarte kropp og sinn for dagen som kommer! Gjerne før frokost.

4. Hopp i sjøen
Et iskaldt bad fører til at bloddet trekker seg bort fra hudoverflaten og styrker immunforsvaret. Den sekundære og varige effekten er oppvarming, hvor blodet sirkulerer og vender tilbake til alle vev og blodkar. Med andre ord, har du muligheten til det, hopp i sjøen!

5. Ta av deg skoene
Vi har mistet kontakt med jorden. Spesielt i den vestlige verden hvor vi sitter innendørs, med sko på, på betonggulvet. Undersiden av føttene våre er understimulerte, vi mister styrke og balanse når vi bruker sko. Ta av deg skoene, kom deg ut i sand/gjørme/vann/gress og nyt følelsen av å jorde. Les mer om jording her.

Ha en fin helg!