Da jeg var i Norge for noen uker siden deltok jeg på Lille Måne sin Høstkoferanse. Det er Kostreform med Jan i spissen som står for denne årlige konferansen, og er du ikke medlem enda, er det på tide at du blir det, for Kostreform står virkelig på for å gjøre Norge sunnere!


Det er alltid en fryd å møte kolleger fra Tunsberg Medisinske Skole, bare se denne blidfisgjengen. Praten gikk i ett sett og ingenting er bedre enn å henge med likesinnede en hel helg. Dere kjenner nok igjen alle sammen, Helsesnappen og Kostholdsdamene i sitt ess!Kostreform imponerte med gode foredragsholdere og fine stands som ble hyppig besøkt i pausene. San Helse var på plass med sine nye smaker på fiskeoljen sin. Ellinor var tilgjengelig for en vaskedemo til enhver tid på hennes Enjostand med Marianne, Soma fristet med nystekt kanelkake uten sukker og Truls, rektor fra Tunsberg Medisinske Skole filmet hele konferansen, for de som ikke hadde anledning kunne se opptaket i ettertid.

Hovedforeleseren denne helgen var Patrik Olsson, en ung mann som utviklet diabetes i en alder av 4 år og ble etter hvert blind pga sykdommen. Patrik ble introdusert for et kosthold rikt på bønner noe han var skeptisk til, men tok utfordringen. Og kort tid etter stabiliserte blodsukkeret seg, kiloene raste av og formen ble bedre. Jeg fikk en liten prat med Patrik i pausen, supertrivelig fyr!

Jeg som fronter et lavkarbokosthold har som regel holdt bønner og linser utenfor kostholdet mitt. Det kan ofte gi mageknipe og selv med høyt proteininnhold er det også en del karbohydrater. Dog, behandler man bønner og linser riktig er vi på en helt annen klode. Og jeg var så heldig å få en bok i gave av Patrik så nå skal jeg introdusere litt mer bønner og linser fordi jeg ble både inspirert og nysgjerrig! Og da skal Wonderbagen få gjøre jobben sin. Lukter jeg oppkrifter med bønner og linser på bloggen fremover eller?

Boken inneholder oppskrifter, inspirasjon og det du trenger å vite om behandling av bønner og hvordan det gir oss god tarmhelse. Den kan kjøpes her.