I dag har min eldste datter, Sol laget smoothie. Hun pyntet den med goji og bær, og lurte på om jeg ikke skulle ta bilde av den. Joda, det kan jeg vel! Og slik så den ut.
Gotta love them, sier jeg bare!
Da barna mine var for små til å ha egne meninger, lagde jeg skikkelig “grumsete” smoothies hvor jeg hadde oppi alger og eggeplommer, avokado og annet næringsrikt. Mamma syns noen ganger synd på barna mine som fikk dette, for det så slettes ikke fristende ut. Men vet dere hva? Barna likte det! Så jeg kjørte på så lenge jeg kunne.
Nå er det blitt store og vil lage maten selv, men det må gå på deres premisser. Så jeg er nødt til å svelge noen kameler og la de lage enkle smoothies med få ingredienser.
Dagen smoothie ala Sol ble slik:
Geitekefir, ca 3 dl (bruk gjerne kulturmelk/cultura naturell eller hva enn dere har av væske)
1 kopp frosne bær
1 banan
Jeg klarte likevel å lure oppi:
2 eggeplommer
1 ss chiafrø
1 ss gelatinpulver
Noen dråper med stevia (geitekefiren jeg bruker er sååååå sur)
Vi skal ha hjemmedag i dag, så jeg tipper vi kommer til å bake noe utover dagen. Og da må jeg anbefale dere denne boken. Gudmoren til Solen (…som vi savner, kom snart på besøk H!) sendte denne til henne i fjor jul, og den har vært flittig brukt. Anbefales! Lekre bilder og enkle oppskrifter.
Og flere av ingrediensene kan selvsagt byttes ut med andre melsorter osv.
Hva skal dere gjøre i helgen?
Kanskje dumt spørmål, men hva er grunnen til at du bare bruker eggeplommen?
Jeg er alltid interessert i å lære mer. Håper ikke du har noe i mot at jeg kommer med spørsmål.
God lørdag frøken 🙂
Kjekt med spørsmål! Sikkert flere som lurer på det samme og ikke vil spørre!
Plommen er mest næringsrik og bør alltid spises rå (om egget er økologisk, vel og merke). Hviten bør varmebehandles og inneholder mest protein. Plommen har mest fett. Og for oss som lever på et høyfettkosth, er fett viktig å få i seg 🙂
Les her forresten om egg: http://www.melissaspania.no/egg-er-supermat-2/
Supert takk 🙂
At fettet ligger i plommen og mye proteiner i hviten var jeg klar over, jeg spiser jo masse økologisk egg. Men jeg var ikke klar over at hviten kan forårsake allergi.
Så flink liten Sol du har! Jeg tror det er kjempelurt å la barna bli med på matlagingen.
Man må bare ha MASSE tålmodighet. Ikke alltid like greit når man vil ha middagen laget i en fei 😉
Gelantinpulver? Er det bra? 😀
Ja, jeg bruker beef gelatin. Det er bra syns jeg da 🙂