hjemmelaget nugatti

Sliter du med tips til hva du kan mette små mager med?
Her kommer noen bilder og idéer fra oppholdet vårt i Norge. Meningen er at det er lett å lage, går fort og holder barna mette lenge. Jeg er en tilhenger av stabilt blodsukker som dere sikkert har fått med dere. Dere som ikke har lest artikkelen min om barn på lavkarbo kan klikke her.

Hos oss, spesielt til frokost og kvelds går det en del av hjemmelaget müsli i geitekefir eller smoothie. Siden jeg har to jenter, og de er i den alderen at ALT må være likt må jeg prøve å være litt kreativ i ny og ne. Det er gøy å spise müsli av kopp for eksempel, eller når jeg pynter med litt banan eller goji på toppen. Da ser de hva de får og det er mer fristende enn å spise noe som er klint sammen.Lager du røren til pannekakene eller lappene kvelden i forveien er det bare å steke opp på morgenen så de får nystekte lapper til frokost. Da sørger du også for maten som skal i matboksen. Lett som en lek!
Ellers kan det også være en idé å servere maten i barnas egne kopper og skåler som jeg gjorde en dag med nypillede reker. Kjempegøy!
Og en annen dag hvor jeg lagde salat til meg selv, helte jeg kikerter i en skål og satte på bordet. Minsten spiste opp alle sammen og ropte etter mer. Derfor kan det være lurt å ha et åpent sinn når det gjelder disse barna våre, de liker mer enn vi tror.

Andre gode tips for å mette små mager:
– Rester fra middagen (omelett, fiskekaker, kjøttkaker osv. ALT kan varmes opp)
– Ost og skinkebiter rullet sammen til en rull. Stikk en tannpirker i for å holde det sammen og sett gjerne en liten cherrytomat på toppen
– Bær med tyrkisk yoghurt/fløte/mandelmelk (hva nå enn barnet tåler). Husk å tilsette for eks knuste linfrø, hampfrø, revet kokos for å få i dem litt sunt fett.
– Grønnsaker som er skåret opp i strimler som kan dyppes i en dipp
– Bløtkokt egg med en smørklump i (la for eks barna tegne på eggeskallet først eller kok eggene i farge)

Kom gjerne med flere gode tips så kan jeg legge de til her!