Barn på lavkarbo?

melissa spania
Jeg blir en bedre mamma når barna mine er i godt humør. Det verste jeg vet er sutring og grining og “mamma, jeg er sliiiiten” som noen ganger skjer. Og da kan jeg som regel takke meg selv om de ikke har fått seg et skikkelig måltid.
Mange tenker kanskje at barn ikke trenger å spise lavkarbo. Men hvorfor ikke? spør jeg da. Altså, hvilket barn har ikke godt av ren mat uten sukker og stivelse?

Er det greit at barna spiser lettprodukter (mat som er ribbet for det sunne fettet og tilsatt matsminke for at det skal smake godt), drikker brus (nei, lettbrus og sukkerfri saft er IKKE et godt alternativ!) og hiver i seg brødskiver flere ganger i løpet av en dag?
Hva skjer inni kroppen til den lille? Noen som har tenkt på dette?

Når barna er små danner de grunnlaget for resten av livet. Blir barna fóret med korn, pasta, ris, potet og sukker skaper du en dårlig start og selvfølgelig dårlig matvaner. Smaksløkene blir ikke skikkelig utviklet og flere barn ender opp med allergier og intoleranser mot enkelte matvarer.
Jeg leste nylig at barn bør få smake på blåmuggost når de har fylt året. Stilig. Jeg husker selv at jeg spiste mye hvitløk og chili da jeg var gravid med førstemann, og da hun begynte å spise mat, foretrakk hun mat med mye smak fremfor puré av det som blir anbefalt. Hun fikk dessuten alltid enten ekte smør eller kokosolje i hvert måltid for å få i seg nok fett. Eller en rå eggeplomme.

Da jeg var liten vokste jeg opp med frokostblanding til frokost i ukedagene. Eller ristet brød med syltetøy. Når jeg fikk bestemme selv. Jeg syns det var helt topp, men jeg husker at da jeg kom på skolen begynte jeg allerede å småspise på matpakken min. Som bestod av et par brødskiver (så klart) med noe pålegg som skinke/ost osv.
Lang historie kort; jeg slet med MYE blodsukkersvingninger da jeg var tenåring! Slapp, trøtt, mye hodepine og uren hud.
Så jeg la om kostholdet. Og nå vet jeg hva som funker. Fett!

Barn trenger fett
Morsmelken er som tykk fløte. God og feit. Den gjør at babyen vokser og holder seg sunn.
Er det noe logikk i at når barnet er ferdig å amme, så skal det gå over til korn, lavfett, pasta og ris?

Jeg ser daglig i lekeparken foreldre som gir barna sine hvitt brød med sjokoladepålegg, kjeks, boller, potetgull og godterier. Det hele sklir ned med en juice. Foreldrene tror at dette er det barna trenger etter en lang dag på skolen, og lever i god tro at barna deres vokser seg sunne og sterke.
Det de ikke vet er at dette skaper ubalanse i kroppen til den lille og på sikt er sykdomsfremkallende. Karbohydrater (spesielt de raffinerte) gjør at blodsukkeret stiger til vers og kroppen må produsere mye insulin for å senke det. Dette er ikke noe problem en sjelden gang men når vi vet at opptil 80 % av barnas mat er basert på karbohydrater så er det grunn til bekymring. Spaghetti, pizza, fiskeboller, eller for eks lasagne til middag fører igjen til atter en gang at bukspyttkjertelen må produsere insulin. Over lengre tid kan denne berg- og dalbanen resultere i diabetes, konsentrasjonsproblemer, allergier, fedme (om det er lite bevegelse inne i bildet) og andre plager.
På bildet under ser dere min eldste som elsker lavkarbobrød med masse smør og egg på. Plommen er selvsagt rå.

egg lavkarbo

Barn bør spise seg mette, men på riktig kost. Før korn ble introdusert fantes det ikke tannråte, diabetes, allergier eller fedme. Mange barn har både gluten- og kumelkallergi uten å vite det. Og de sliter med plager uten å vite hvorfor.
I Sofie Hexeberg sin siste bok “Bekfretelsen” kan man lese historier om forskjellige plager og lidelser som er blitt mye bedre etter at kosten er lagt om til lavkarbo uten melk og korn. Barn har fått mer overskudd, mageproblemene er bedre, hudproblemer som har blitt borte, de som har vært overvektig har gått ned (eller undervektige gått opp), og humøret har blitt bedre.

Lavkarbo er ikke en diett, men et kosthold man følger livet ut fordi man føler seg vel.
Når mine mine egne barn en sjelden gang får servert karbo så tar det ikke lang tid før de er sultne igjen. Får de bløtkokt egg, kan de gå i timesvis uten å nevne ordet mat.
Når man spiser lite karbohydrater, moderat med proteiner og mye naturlig fett kommer du i kontakt med den naturlige metthets- og sultfølelsen.

“Fet animalsk mat kombinert med grønnsaker, bær, nøtter og frø er dessuten mye mer næringsrik enn kornbasert kost”, sier Sofie Hexeberg.

Ernæringsterapeuten Siv Hauge tror at mange foreldre er redde for at barn ikke får i seg nok mat. Spesielt hvis barna er kresne og småspiste, er det mange som går i «pasta, ris og brød-fella». Denne maten brytes ned allerede i munnhulen til sukkermolekyler og gir dermed en søt smak. Dette kan fort bli en ond sirkel, hvor barna nekter å spise annet enn mat som gir sødmesmak i munnen.

Heller ikke barn skal ha noen former for lettprodukter, som magre meieriprodukter. Det finnes ingen bevis på at melkefett er skadelig, verken for barn eller voksne. Mange nye studier viser det stikk motsatte, at for lite naturlig fett er helseskadelig. Selv om vi i årtier er fortalt at det er gunstig å redusere fettinntaket, viser nyere forskning at mange barn og voksne får fordøyelsesproblemer og blir trøtte av å av å spise mye brødmat”, sier hun.

For hvem har vel ikke opplevd at barn får sukkerkick av en is, hvorpå etterpå blir det grining og sutring med liten lyst på middag?
Tro det eller ei, men man skal være forsiktig med å gi for mye frukt også. Fruktsukkeret gjør at kroppen igjen får høyt blodsukker. Et godt tips er å servere litt nøtter sammen med frukten. Eller helle litt kokosolje over. Det gjør vi hjemme, så får barna i seg riktig fett, og de har et stabilt blodsukker.

Og alt er bedre når barna er i godt humør. Det sier seg selv. Da blir jeg en god mamma!


Jentene mine pleier å få frukt med kokosfett med en gang de våkner. Deretter får de bløtkokt egg med litt smør i plommen. Dette holder dem gående frem til lunsj.

For en litt mer utfyllende forklaring på hva du kan spise når du vil legge om til lavkarbo, se her.

33 Comments

 1. June 18, 2012    

  Jeg vil veldig gjerne høre tilbakemeldinger altså!

 2. Katrine Katrine
  June 22, 2012    

  Jeg er helt enig. Jeg har ikke barn selv, men har spist lavkarbo i noen år, og når jeg får barn kommer de til å spise det samme som meg. Det er jo det som er mat? Ekte, ren og naturlig mat som gjør kroppen glad:)

 3. Christin Christin
  July 2, 2012    

  Jeg er også helt enig. Fett er en viktig del av energien vår, og gir oss goder vi ikke får av karbohydrater, nemlig stabilt blodsukker. Synes det er veldig rart at mange har så vanskelig for å skjønne logikken i det!?! Sønnen min spiser det samme som oss (lavkarbo), bare at han spiser mer frukt enn oss, men da etter et ordentlig måltid. Vi har et litt sånn “frukt er snacks” syn på frukt, men sønnen vår spiser en eller annen form for frukt hverdag, enten med kesam, eller i havregrøten. Prøver å holde oss unna druer og til en viss grad banan, noe som bare kjøpes i helgene som lørdagsgodt! Sunn, glad og energisk toåring

 4. Mamma29 Mamma29
  October 24, 2012    

  Ikke glem at glukose er mat for hjernen!!! Små barn trenger karbohydrater! Barn er aktive og vil ikke lagre karber som fett. Det er skummelt å ha barna på lavkarbo, det syns jeg ingenting om!!! Har selv prøvd lavkarbo, men jeg som da trente 5 dager i uka hadde ingenting å gi på trening lenger… Kroppen føltes tom og fri for energi. Skummelt når folk leser en bok, blir hekta og drar ungene med på galskapen. Alt med måte!

 5. Imse Imse
  October 26, 2012    

  Mamma29 her vet kanskje ikke at hjernen vår går helt fint på ketoner( steinaldermennesket gikk helt fint på ketoner, barna også). Den bittelille mengden sukker kroppen trenger, lager den av protein selv. Kroppen vår er finurlig.
  Å gå over til lavkarbo når man trener, det er en prosess som kan ta litt tid å venne seg til. Flere idrettsutøvere spiser lavkarbo.
  Er det galskap å spise som steinaldermennesket? Folket som ikke hadde diabetes, ikke døde av hjerte og karsykdommer osv.

  Stakkars de barna med epilepsi, som faktisk fungerer mye bedre på lavkarbo enn på vanlig kornbasert kost, Mamma29 mener deres kost er galskap, tross færre anfall.

 6. Silje Silje
  April 16, 2013    

  Må bare si meg enig med Mamma29 her. Unger trenger karbohydrater! Det er et risikoprosjekt å la unger være med på et lavkarboeksperiment styrt at dr. Hexberg og co. Gjennomsnittlig levealder for et steinaldermenneske var ca. 38 år, så vet ikke helt om vi skal bruke dem som idoler..

  Her står det hvorfor vi trenger karbohydrater: http://www.familieverden.no/Helse/Mat-og-maltider/Sunn-energi—naringstoffene-barnet-trenger-for-a-vokse/

  Jeg er derimot helt enig at hvitt brød og raffinert sukker ikke er bra. Men da er det bedre å ha fokus på grovkarbo framfor lavkarbo.

  • April 16, 2013    

   Litt drøyt å kalle det et lavkarboeksperiment syns jeg.
   Barna mine får i seg karbohydrater, men jeg unngår de høyglykemiske og gir de heller mer grønnsaker og fisk/kylling/kjøtt enn å gi dem ris, potet, pasta og brød. Jeg ser ikke noe galt i eller at det er skadelig å unngå stivelse. Så lenge de får i seg ren og naturlig mat med riktig fett så vil de vokse seg store og friske på dette.
   Nå er min mor på besøk og hun har gitt jentene mine iskrem annenhver dag denne uken. Jeg er ikke noe happy for det for de blir helt apekatter av det, men jeg er heller ikke av den typen som nekter dem slike ting.
   Det som er viktig (i mine øyne) er at det grunnleggende kostholdet for barn er rent og naturlig og gir dem stabilt blodsukker.

   Steinaldermenneskene døde ikke tidlig fordi de ikke spiste nok karbohydrater. De døde ofte av andre ting som under jakt.

 7. April 16, 2013    

  Jeg må alltid smile når vi som lager mat fra bunnen, men naturligfett og prøver å unngå store mengder med brød ekprimenterer med ungene våre, mens de som lager potetstappe fra pose (inneholder17! inngredienser) gir barne brus, gummigodteri og chocopops til frokost de er helt innenfor???

  Jeg gir fortsatt ungene mine for mye dårlig mat, og jeg klarer ikke som SIV Hauge å ta den kampen om fisk ol. Litt fordi som du sier Melissa, mette barn er glade barn. Jeg begynte “for sent” med første mann, ikke for det jeg har vært opptatt av mat i veldig mange år, men da hun ble 4 ble hun super kresen. Hun som før hadde spist “alt” likte ingenting lengre.Jeg var standhaftig ganske lenge,men ble lei av å lage mat ungene ikke spiste lengre.

  Våre spiser minimalt med gluten (selv om de får dårlige erstatningsprodukter som er glutenfrie, dette fordi de er kresne, men den eldste blir sint, deprimert og destruktiv av å spise gluten) Den eldste får kyllingvinger, lår, kjøttpølser, og nakkekoteletter (pølser er ikke ideelt,men fungerer laaaaangt bedre en brød på våre barn.)Jeg er ikke like restriktiv med ris og potet ( de er ikke spesielt glad i potet), og gir det før pasta.Jeg gir jo til og med tine Yoghurt før jeg gir brød ( omtrent like mye sukker), men det viktigste for meg med kresne barn er i allefall at jeg VET at yoghurten er en sukkerbombe. De får ikke frokostblandinger, de drikker ikke saft eller brus.Vi spiser sjokolade på fredager fremfor vingummi og vi spiser på MC-Donalds en gang i måneden. Vi snakker om maten. Jeg er ikke restriktiv på frukt i det hele tatt for jeg tror at i dagens samfunn så er det et av de minste problemene. Det er mye vi bør kutte før eplet.

  Jeg lager FETE vafler, og nøttemuffins med mørksjokolade. Folk svimer jo av om jeg sier at det er bedre å gi ungen din 70% sjokolade til frokost en Corn Flakes, og jeg mener det!

  Jeg synes Anna Hallen har mange fine oppskrifter i LCHF for familien, der hu innkluderer både honning og banan. Tåler barne fløte og rømme ol vel og merke. Min erfaring er at mange av de som reagerer på melkeprodukter plutselig tåler det greit likevel om de har levd glutefritt en stund.

  Noen synes jeg er EKSTREM fordi ungene mine ikke for brus, mens andre synes jeg er EKSRTREM andre veien som lar de få nugatti på brødskiva innimellom. (og der er jeg mer bekymret for solsikkeoljen en sukkeret…)

  Jeg tror ikke barn nødvendigvis bør eller må være i ketose, men at man fokuserer på fett, og næringsrik mat som kjøtt fugl og fisk, nøtter og egg, så kommer frukt, bær og isen fra mormor på toppen. Det skal mye til i dag for at barn ikke får i seg karbohydrater…

  Jeg mener jo at vi med fordel kan begrense alle brødmåltidene og erstatte de med noe annet. Likevel sønnen min får havregrøt han, kokt på fløte 🙂

  • April 16, 2013    

   Takk for lang og fin kommentar!
   Ingen er perfekte, og jeg tipper at de som følger opp med et tipp topp tommel opp kosthold på barna sine kanskje bruker mikro og steker med teflon. Hehe, så det er ikke lett å gjøre “alt riktig” heller.

   Jeg syns det er viktig at man har et grunnlag som barna følger. Og ja, kresne barn er pyton! Mine er blitt fryktelig kresne den siste tiden så jeg har selv måttet gi opp kampen og servert de pølser til middag. Men jeg går på slakteren og får kjøttpølse. Jeg støtter ikke opp under vanlig pøle i lompe. Jeg prøver å finne det beste alternativet om jeg må ty til “sånn mat”. Så lenge de får i seg sunt fett og protein blir jeg glad. 🙂
   Heldigvis liker den eldste bløt eggeplomme ennå (fått det siden hun var 4 mnd, så det er helt utrolig at hun ikke har gått lei!) og den minste vil ikke spise brød, bare pålegget. Men noen kamper må jeg bare gi opp. Det er begrenset hvor mye vi skal krangle over broccolibusker også!

 8. April 16, 2013    

  Jeg priser meg lykkelig så lenge pølser i lompe er mer poppis en sjokoladekake 😉

  Ja til ren mat!

 9. February 18, 2014    

  Kanskje fordi animalsk fett inneholder store mengder miljøgifter som ødelegger omega3/fotonlyset i cellene våre. Som er den egentlige energi kilden og da bruker cellene sukker og fett som energikilde ig blir super farlig med tanke på sykdommer. At det inneholder store mengder kolesterol og gir hjerte og kar sykdommer. Er kommet en bølge av hjerte og karsykdommer som følge av lavkarbo dietter blandt unge. Her ser du et forsøk på eneggede tvillinger fett versus sukker og karbohydrater. Tro det eller ei men han på fett tapte på alle områder utenom vekt. Se her : http://www.vektklubb.no/artikkel/tittel-22762608

  • February 18, 2014    

   Det gjelder å finne rent kjøtt. Med andre ord, styre UNNA kjøttet man finner i butikken.
   Jeg kan jo snakke av egen erfaring her, men etter 12 år på høyfett har jeg helt fine verdier. Ingen tette årer, ikke høyt kolesterol, ikke overvekt og ingen hjerte- karsykdommer.
   Derimot, masse energi, godt humør, ren hud, sover godt, to fine svangerskap uten at jeg la på meg noe særlig, stabilt blodsukker osv osv.
   Men enig, det har med kvalitet på maten å gjøre 🙂

 10. nerthus nerthus
  February 18, 2014    

  Cecilie, det tvillingforsøket du linker til varte i 4 uker…det er ikke lenge nok for kroppen å venne seg på å hente energi fra fett. Du finner INGEN studier som er av god nok kvalitet som samtidig bekrefter noe som helst negativt om lavkarbo 🙂 Beklager, nen her er alle som sverger til “norsk kosthold” litt lite oppdatert på kunnskap om optimalt kosthold for store og små 🙂

  • February 18, 2014    

   Du har helt rett nerthus. Slike korte studier er bare tull og tøys. Kroppen trenger lenger tid på å omstille seg etter mange år på høykarbo.

 11. Cecilie Daynes Cecilie Daynes
  February 18, 2014    

  Ja helt enig i rent kjøtt og for meg har det rene kjøttet lavt innhold av fett og ingen gris. Som biontolog ser jeg jo mye disse tingene når jeg måler energien i cellene på folk og tester kvaliteten på mat. Jeg måler fotonlyset… Og da ser jeg konsekvenser… Og vet at rent kjøtt uten gift stoffer vokser ikke på trær. Kanskje hørt om Johanna Budwig? Damen som oppdaget forskjell på fett. Som oppdaget omega 3 ? Reddet så mange mennesker fra kreft at hun ble saksøkt 7ganger av cellegift firmaer? Hun mente at kreft var et fett problem! Nominert 7 ganger til Nobelpris …. Hun reddet også folk med masse andre sykdommer… Med sin kost hadde hun en suksessrate på 90 prosent,., kuren hennes er å ha ren mat, unngå dyrefett og sukker…… Men det er jo min mening da! Og vi ser jo alle forskjellig , min kropp har aldri vært så i form og hatt så mye energi så da jeg passet meg for dyrefett. Og det som er like farlig er jo tydeligvis at folk kjøper det billigste…og da er dyrefett super farlig, fylt med hormoner, penselin, miljøgifter alt du ikkje ha i kroppen.

  • February 19, 2014    

   Ysj, kan tenke meg du ser mye rart i maten vår!
   Har ikke hørt om Johanna Buwig, men skal inn og lese litt senere i dag, takk for tipset!

   Og det er egentlig bare fint at vi er forskjellige Cecilie. Jeg tror de fleste av oss er enige om at ren mat er det beste, uansett form?
   Jeg har blitt flinkere til å se etter ren og naturlig mat, selv om det hender at jeg kjøper noe som ikke går under kategorien ren mat, så er jeg bevisst. Og det for meg er det viktigste.

   Takk som engasjerer deg!

 12. February 18, 2014    

  Enig i at forskning kan bli mye rart. Det vet vi alle, men se på grekerene, de lever lengst og har minst hjerte og karsykdommer i Europa ! Hva spiser de ? Fisk, grønt og essensielle oljer. Så en ting kan vi være sikre på om vi vil safe…. Det er å spise gresk

  • February 19, 2014    

   Nam, masse olje og grønt og sikkert villfisk!

 13. Cecilia Cecilia
  February 19, 2014    

  Ren mat og lavkarbo er ikke synonymt. Her i huset spiser vi alt med måte. Vi spiser økologisk der det lar seg gjøre.
  Vi spiser ingen lettprodukter rlker noe som inneholder kunstig søtning eller har ynødvendig mange tilsetninger for å preservere maten. Det er ren mat.

  Lavkarbo har nesten blitt synonymt med fettholdig mat og det å ha et ensformig kosthold er ikke bra for kroppen i lengden. Eks du kan spise på deg gallesten med for mye fet kost. Og da må du plutselig kutte ut fet mat. Det sagt, Melissa takk for at du skaper fokus og debatt for et sunt kosthold er viktig. Jeg liker ideen din om å holde karboinntaket lavt, men husk på at en kropp som er ferdig å vokse ikke skal ha store mengder proteiner for å ikke få helseplaget, så hvs gjør man når man ikke kan spise mye fett eller protein?
  Alt med måte og i forhold tenker jeg 🙂 Men ren mat er den med mist tilsetningsdtoffer og kjemi.

  • February 19, 2014    

   Nei, du har helt rett! Etter at jeg trakk opp denne bloggposten har det vært noen som har kontaktet meg og lurt på akkurat dette her! Noen tror at lavkarbo betyr egg og bacon med rømme på. Mens andre som har levt på lavkarbo i mange år har et kosthold som innebærer mye grønnsaker, økologiske egg og lever ganske så brød-fritt for eksempel. Og så har vi jo de som lever på mye rikt fett. Barna får tradisjonskost som innebærer mye råmelk, kraftsupper, ekte smør, mye rømme osv.
   Vi er nok enige egentlig, men ja, jeg prøver å skape litt bevissthet rundt dette med kosthold for barna. I mine øyne trenger de ikke korn, ris og mais. De kan fint få fiber fra grønnsaker for eksempel. Og sukker får de fra frukt og bær.

 14. February 19, 2014    

  Ja det er mye. På slutten av dagen er det inntaket vi får av gift. Spes dioxin og pcb som er farlig. Samt fravær av omega3/fotonlys. Eskimoer ble lest før og hadde et slags lavkarbo kosthold. Det viser seg at plutselig har årefokalkning (som er opphav til det meste av sykdom) blomstret opp også der. Da spesielt i Alaska … Hele 40prosent mer enn hos Grønlandsleiret eskimoer og ny innflyttede eskimoer på Alaska … Hvorfor? Alaska har fått enormt med dioxiner fra Vietnam … Hele Alaska har uvanlig mye sykdommer og kreft som et resultat av denne forgiftningen. Og derfor finner jeg det å spise metted fett problematisk da folk mangler kunnskap om denne problematikken … Og den letteste måten å unngå forgiftning er å unngå dyrefett. Da mest dyrefett men også litt i en del melkeprodukter. I tillegg har ikke økologisk melkeprodukter feil fordeling av omega 3 og omega 6. Så ja jeg tror nok vi er veldig enig… Men folk flest vet alt forlite og bør av den grunn ikke innta metted fett

 15. February 19, 2014    

  Skulle stå i teksten eskimoer ble eldst… Mye unger som maser her nå… He he

 16. February 19, 2014    

  Jeg har også testet øko kjøtt fult med pcb og dioxiner. Svar fra leverandør er at øko produksjon har de samme regler for miljøgifter så konvensjonelt jordbruk… Vil jo naturlig nok inneholde mindre. Men skummelt… Jeg kjenner heller ingen her hjemme som forstår alvoret… De kjøper jo rent kjøtt når de kjøper bacon og biff. Men det er det altså ikke

 17. February 19, 2014    

  Ps Japanske kvinner blir eldst i verden. Skal vi tro Budwig så er dette fordi maten wokes… Da holder grønnsakene bedre på fotonlys/omega3 og når det angår kjøtt har de såvidt tynne kjøttstrimler innom woken. Som med alt annet fett tåler det lite og ingen oppvarming før det blir til farlig harsknet fett. Noe folk flest ikke tenker over. Våkenhet og vite hva en spiser er viktig! De fleste leser bare overskrifter og jubler over at “bacon” ble sunt med lavkarbo. Og folk gafler innpå som aldri før… Diskusjoner som dette er super viktig drøfte og dele kunnskap . Ikke nødvendigvis for å bli eldst, men for å ha et friskt liv, fult med energi og harmoni

  • February 19, 2014    

   Wow, du har fått meg til å tenke i andre baner Cecilie, takk for svarene dine!
   Ang bacon så har jo Kim (som også omtalt som Baconkongen for tiden, hehe) fått andre til å tenke seg om dobbelt når det gjelder bacon. Han sørger for hjemmelaget bacon fra sunn gris. Sånt syns jeg er kjekt!

 18. February 21, 2014    

  Ja det er mange ting og mye “flaks” for en vanlig mann hvor sunn maten blir. Eller jeg liker å si hvor lite giftig. Det som er viktig å vite er at meste parten av giften lagres i fett celler og rense organer. Når det gjelder korn så er glutene “fettet” og glykosen i frukt og grønt. Så jo mer øko og jo mindre gift. Det som også er greit å vite er at frukt , grønt , korn og ris ikke er i nærheten av å være de samme gift bombene som finnes i fettet i kjøtt

 19. Gunnar Gunnar
  March 1, 2014    

  Cecilie kommer med poeng, som nok er lite vitenskapelige når det gjelder grunnen til inuitter og andre såkalte urfolk sine problemer. At dioksiner og miljøgifter er farlig for oss, er vel hevet over enhver tvil. Men at det er eneste grunnen til at de har problemer, har jeg liten tro på. Det var etter innføring av “vestlig” kosthold de første problemene oppsto med hjerte og karsykdommer. På en tid da dioksiner og andre miljøgifter ikke var i omløp. I alle fall ikke i samme grad som i dag. Vi snakker her om før 1950.
  Om en er interesert er det nok mye informasjon å hente.
  En annen ting som er mer bekymringsverdig. Er det ensidige fokuset carbondioxyd får, i forhold til miljøgifter.
  Takker forøvrig for at Cecilie gjør oppmerksom på hva miljøgifter gjør med oss. Bekymringsverdig at myndighetene er så lite opptatt av dette.
  Forøvrig takk til deg Melissa, som er åpen for å se mer på hvordan vi kan optimalisere vår helse, og samtidig åpen for forbedringer.

  • March 1, 2014    

   Takk for kommentaren Gunnar. Ja, vi bør tenke mer på miljøutgiftene også her. Dessverre er det blitt så mye gift i maten vår med årene. Jeg vil nødig tenke på hva som vil skje med helsen vår fremover. Huff.
   I dag tidlig spiste vi kjøtt til frokost faktisk. Jentene mine fikk en hamburger hver. Kjøttet var langt fra rødt og fint i fargen men heller grått. Siden det er uten nitritt ser kjøttet ut slik det bør være. Og slakteren som har drevet hormonfritt i alle år er nøye med kjøttet sitt. Det gjør meg glad og jeg handler med glede kun kjøtt fra han.

 20. Gunnar Gunnar
  March 1, 2014    

  Tillater meg å legge inn en link til framsenteret, som sier: Nordmenn er i verdenstoppen i antallet miljøgifter i kroppen.

  http://www.framsenteret.no/nordmenn-er-i-verdenstoppen-i-antallet-miljoegifter-i-kroppen.5398354-146437.html#.UwH6HOmPIdU

No Pings Yet

 1. Mat for baby og barn - slik gjorde jeg det! | Melissa Spania on February 18, 2016 at 11:30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.