Bananmuffins

Disse er sukkkerfri, glutenfri og melkefri!

Du trenger:
6 egg
3-4 ss sukrin pluss (eller bruk vanlig sukrin, men øk med 1-2 ss)
2 ss mel (det du tåler best, jeg har brukt teffmel i dag)
1 ss kokosmel (bruk gjerne fiberfin om du ikke har kokosmel)
2 ss kvernede mandler
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
150 g smeltet smør
1 stor og moden banan

Bland alle ingrediensene sammen unntatt bananen.
Skjær bananen i tynne skiver.
Hell røren i muffinsformer og dytt 3-4-5 bananskiver i hver av muffinsformene.

Inn i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.

Om du vil pynte dem kan du lage en glasur av:
300 gram kremost (philadelphiaost om du vil eller snøfrisk om du vil ha det melkefritt)
2 ss sukrinmelis
1 ss smeltet smør

Bruk gjerne kjøkkenmaskinen til å blande det godt sammen. Fyll en sprøytepose og pynt muffinsene.

Pass på nysgjerrige barnefingre som bare MÅ smake på glasuren!


11 Comments

  1. November 2, 2012    

    Flott oppskrift!
    Jeg blir sulten 🙂

  2. November 2, 2012    

    Jeg spiste akkurat to til lunsj 🙂
    De smaker best helt nystekte men helt ok dagen derpå også. MED glasur da vel og merke 🙂

  3. November 2, 2012    

    Yum yum, de ser herlige ut!
    God helg til deg og familien. Klem

    • November 2, 2012    

      God helg til deg også!

  4. November 3, 2012    

    NAM:) de ser herlige ut!

  5. Trude Trude
    November 10, 2012    

    Vil bare si at jeg lagde disse i går og sendte med eldste i barnehagen. Han var sååå stolt over å få muffins i matpakken sin. “Det er SUNNE muffins” sa han da han kom inn døren i barnehagen. Kjempekult, hihi! Takk for oppskriften.

    God lørdag til deg og din familie.

    • November 10, 2012    

      Så gøy å høre Trude!
      Mine får også med seg hjemmelaget muffins i matboksen noen ganger. Mye bedre enn de kjøpemuffinsene fulle av sukker, hvetemel og vegetabilsk fett!

  6. Hilde Hilde
    November 15, 2012    

    Hei! Fant bloggen din via “Fristende lavkarbo” :-). Så mye spennende du lager! Lurer bare på om det du lager er bare lavkarbo? (Klarer ikke å finne ut om dette er en ren “LCHF-blogg”.Tenker bl.a. på banan. Har fått høre at på lavkarbo må jeg ligge unna banan? De muffinsene ser jo utrolig gode ut :-).
    Og så lurer jeg på kokosmelk (i en annen oppskrift); varmer du opp innholdet i boksen for å blande melk og fett?

    • November 15, 2012    

      Hei Hilde!
      Nei, dette er ikke en ren LCHF blogg, selv om de fleste av oppskriftene mine er det. Jeg bruker en del supermat og noen ganger frukt.
      Jeg personlig er på høyfett, men unner meg banan innimellom om jeg får lyst på det. Det er helheten som teller 🙂

      Koselig at du fant veien inn hit forresten! Fristende Lavkarbo er en herlig side <3

  7. Hilde Hilde
    November 15, 2012    

    Takk for svar, Melissa! Da må jeg bare “tenke sjøl” og velge ut det som passer for meg. Må nok prøve ut en god del av oppskriftene dine :-). Særlig på kjeks! Det har vært et stort savn….

    • November 15, 2012    

      Ja, finn ut hva som føles riktig for deg. Da kommer du langt.
      En regel som er fin å huske på er om du føler sult etter 2 timer etter siste bit som har gått inn i munnen. Da har du ikke spist nok fett. Du skal fint kunne gå flere timer mellom hvert måltid. Da har du spist riktig. I allefall i min verden ;P
      Da jeg var på kurs med VOF spiste vi frokost og middag uten noe imellom. Det gikk fint fordi frokosten var så fettrik at nesten ikke hadde behov for særlig mat før vi satte oss til bords mange timer senere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen