bananis med sjokoladetrekk

Denne tar litt tid å lage, men det er absolutt verdt det!

Du trenger:
2 bananer
Vaniljepulver
Mørk sjokolade
Pynt

Slik gjør du:
Skjær bananen i biter og legg i fryseren. Det tar noen timer, så det er like greit å gjøre det kvelden i forveien.
Ta den ut og bruk stavmikseren til det blir en fin konsistens. Bland i en god klype vaniljepulver.
Sett tilbake i fryseren til det har satt seg igjen.
Når du tar den ut igjen må du jobbe kjapt så iskulene holder form. Jeg brukte en melonskje til å skrape ut kuler, og når det var rester igjen, brukte jeg bare en stor skje og lagde “klatter” av restene.
Sett kulene tilbake i fryseren.

Lag sjokoladen ved å smelte 1-200 gram mørk sjokolade over vannbad. Jeg brukte 92% så jeg tilsatte litt kokosolje i sjokoladeblandingen og en skvett fløte. Bruker du 80% eller mindre er nok ikke dette nødvendig.

bananis

Bruk en gaffel og dypp kulene i den smeltede sjokoladen, sett på et bakepapir og sett de tilbake i fryseren så de får satt seg litt. Om du vil ha pynt på må dette has på mens sjokoladen er varm, for den stivner så fort den kommer i kontakt med bananisen.

Nytes med noen du er glad i!