Bakte hvitløk

bakt hvitløk

Da jeg postet et bilde på Instagram av bakte hvitløk var det noen som ble nysgjerrige. Så da får jeg skrive litt om det her inne også. Jeg trodde at dette var helt vanlig, for bakt hvitløk er jo så nydelig godt! Deilig til grillmat, for eksempel bakt i folie. Eller bare rett i ovnen som jeg har gjort her.


Hvitløk er bra for immunforsvaret som sikkert de fleste vet. I tillegg er den bakteriebekjempende og kan fungere bra for tarmproblemer. Den tar også knekken på candidasoppen i tarmen, så innfør hvitløk flere ganger i uken om du har problematikk med candidasopp.

Jeg kjenner at turen til Norge gjorde kroppen sliten, og siden jeg er kommet hjem har jeg kjent på kroppen at den ikke er helt 100%. De siste to dagene har jeg tatt det veldig med ro, sovet mer enn vanlig og drukket mye te med ingefær og inntatt hvitløk.

Det er enkelt å bake hvitløk. Skjær av toppen, hell gjerne litt olivenolje eller smør på og strø over litt salt. Sett inn i ovnen på ca 100-150 grader og la de stå i en times tid. Jo lengre de står jo mer sødme får du. Til og med barn vil like smaken når de blir søte nok.
Bakt hvitløk er utrolig godt å mose sammen med søtpotet eller gresskar. Og som tilbehør så klart. Mange bruksmuligheter!

Og ånden blir nydelig etterpå! Det kan en venninne bekrefte, haha.

2 Comments

  1. Anonym Anonym
    November 5, 2014    

    Vi baker også hvitløk i ovnen. Smaker godt til fisk. Men får du ikke sterk ånde av det? Jeg blir så tørst i etterkant av hvitløksmiddager.

    • November 6, 2014    

      Og jo, det ble en rimelig ånde etterpå! Så fint å planlegge å overdosere på hvitløk utenom selskaper, hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.