Bææææ, en giveaway!

melissa
(meg for ca 12 år siden – hjelp, tiden flyr!)

Da jeg traff Aleksander for mange år siden, var jeg i en periode i livet mitt hvor jeg hadde en pause fra rødt kjøtt. Jeg likte ikke det faktum at dyr måtte dø for at vi skulle bli mette. Jo mer jeg tenkte og leste om det, jo mer følte jeg at det var et godt valg å være veggis. Etter nesten et år uten rødt kjøtt (jeg spiste fortsatt egg og fisk så veggis var egentlig feil å kalle meg selv) var jeg rimelig svimmel og slapp og så kanskje ikke helt frisk ut. Mangel på kunnskap kaller jeg det. Å kutte ut kjøtt uten å vite hva man bør erstatte det med er ingen god idé.

Så kom invitasjonen fra moren til Aleksander. Hun ville hilse på meg, og vi ble bedt på søndagsmiddag. Da vi kom inn døren, traff lukten meg. Lammegryte. Shit.
“Jeg er jo liksom litt sånn veggis for tiden” tenkte jeg da.
“Du har bare å spise, mor har stått på siden i går” sa Aleksander.
Så jeg bestemte meg for å smake. Og det var helt fantastisk. Og jeg ble så mett og god!
Neste morgen følte jeg meg så vel. “Hva er det jeg driver med?” tenkte jeg da.
Jeg begynte å spise kjøtt igjen. Kroppen min hadde fortalt meg hele tiden at jeg må gi den rødt kjøtt, så jeg valgte å følge instinktene mine. Vi er jo tross alt Steinaldermennesker.

Lam er blitt favoritten min siden den gang faktisk. Svigermor er fin å ha, og hun har laget mange deilige lammegryter til oss siden den gang.
Jeg syns lam har en lukt som skiller seg ut, men kjøttet er utrolig godt! Og det beste av alt, lam går ofte ute og beiter leeeeeenge, noe som betyr at de unngå billig kraftfór som er rikt på både soya og omega 6.

1164_large.jpgNå er det kommet en ny bok om lam, den heter En hyllest til lammet heter den og er skrevet av Rune Kalf-Hansen.

Han er en av de fremste innen økologisk mat i Norden og mener at det norske lammet er makeløst. Han har skrevet flere kokebøker og for han er økologisk mat det aller viktigste. I tillegg til å tenke lokalt, kortreist og “slow food”, er han også en av Sveriges mest profilerte personer.

No kjem desserten:
På førstkommende tirsdag, 8 april kl 17.30 skal han møte opp i Norge og snakke om lam. Jeg skulle ønske jeg kunne vært der, men jeg sitter her nede i Spania og får ikke med meg alt som skjer oppe i nord. Dessverre.
Det holdes på Eldorado Bohandel.

I samarbeid med Lille Måne, får jeg lov til å gi bort en bok til en av mine lesere!
Det eneste du trenger å gjøre er å trykke på “Liker” under, og legge igjen en kommentar. Jeg trekker en vinner på tirsdag kl 12.

27 Comments

  1. Iselin Iselin
    April 6, 2014    

    Ja, takk til en hyllest til lammet! 🙂

  2. Madde Madde
    April 6, 2014    

    Ja! Denne kune jeg virkelig tenke meg:) Lammekjøtt er virkelig noe av det beste som fins. Ha en fin dag!

    Madde

  3. Ingvild Ingvild
    April 6, 2014    

    Etter å ha vokse opp med sau og lam veit eg kor fint dei har det når dei går å beitar i fjellet! Ingenting galt med å nyta sunt kjøtt 🙂

  4. Ingelin Ingelin
    April 6, 2014    

    God, naturlig og næringsrik mat! 🙂

  5. Tonje Tonje
    April 6, 2014    

    Det hadde vore hæææærlig

  6. Andrine Andrine
    April 6, 2014    

    Denne boken kunne jeg ha trengt! 😀

  7. Camilla As Camilla As
    April 6, 2014    

    Denne boken MÅ jeg lese 🙂

  8. hopeful hopeful
    April 6, 2014    

    blir gjerne med på trekningen – lam er et godt valg!

  9. Hanne Hanne
    April 6, 2014    

    Lam er jo virkelig godt, men har litt for få oppskrifter, så en hel kokebok hadde vært gøy!

  10. Berit Berit
    April 6, 2014    

    kokebøker er alltid gøy! og nå er det jo tid for påskelam 🙂

  11. April 6, 2014    

    Mine svigerforeldre driver med sau og lammekjøtt er så fantastisk godt 🙂 Hadde vært kjekt med noen nye oppskrifter 🙂

  12. Tine Tine
    April 6, 2014    

    Åh ja takk 🙂

  13. Annika Annika
    April 6, 2014    

    Jeg legger herved inn en aksje;-)

  14. Hege Susanne Hege Susanne
    April 7, 2014    

    Av en eller annen årsak får jeg ikke trykt på Liker…men vil gjerne delta i guve awayen:)
    Ha en fin uke!

  15. Karin Marthinusen Karin Marthinusen
    April 7, 2014    

    Er ikke på Facebook, men vil gjerne vinne en kokebok. Lam er jo et fantastisk kjøtt

  16. April 7, 2014    

    Så utrolig flott blogginnlegg 🙂

    • April 7, 2014    

      Takk, det var så artig at jeg fant det gamle bildet av meg og sauen! Er 10 år gammelt 🙂

  17. kathvabo kathvabo
    April 7, 2014    

    Mmmmm! Kunne godt tenke meg litt ny lammeinspirasjon 🙂 Har fryseren full av deilig lam og sau som vi har gående på en øy i havgapet, så her går det mye i lam 🙂

  18. Ellen Ellen
    April 8, 2014    

    Sikkert masse god 🙂 og kjekt med ny inspirasjon 🙂

  19. Sara Sara
    April 8, 2014    

    Det er akkurat hva jeg trenger. Elsker lam, men har ingen kokebok:)

  20. Nina Engelberth Nina Engelberth
    April 8, 2014    

    Jeg vil gjerne ha

  21. April 8, 2014    

    Jeg er med! 😀
    Sånn helt i siste liten. Har så lyst å spise mer lam, men sliter med å finne kombinasjoner jeg liker, så denne boken må være midt i blinken 🙂

  22. Solveig Nilsen Solveig Nilsen
    April 8, 2014    

    Lam er en favoritt – jeg er med!

  23. Tone Tone
    April 8, 2014    

    Lammekjøtt er fantastisk. De har jo gått ute i norsk natur og spist bare godsaker en hel sommer og høst. Klart det blir bra 🙂 Og de hjelper oss med kulturlandskapet.

  24. April 8, 2014    

    Hei dere!

    Random har trukket en tilfelding vinner, og det ble nr 17 som har kommentert!
    Gratulerer kathvabo! Så kult at du vant siden du har lam i fryseren!

    Hilsen Melissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen