Appelsinmarmelade

appelsinmarmelade

Jeg er halvt engelsk, og appelsinmarmelade var noe vi til enhver tid hadde i kjøleskapet fra jeg var liten av. Det ble smurt på en ristet loffskive og var en del av en typisk engelsk frokost. Smaken av kjøpesyltetøyet er noe helt annet enn når man lager det selv. Her er en variant jeg lager noen ganger:

Du trenger:
3-4 appelsiner
½ dl vann
1 ss gelatinpulver
½ tskj vaniljepulver
½ tskj kanel
1,5 dl kokosblomstsukker

Skrell appelsinene og skjær de i små biter.
Ha alle ingrediensene i en kasserolle, rør godt og la det koke opp. Sett ned varmen og la det putre litt, gjerne 5-10 minutter. Rør litt så det ikke brenner seg.
Hell over på et rent syltetøyglass og la det avkjøle seg før du setter på lokket. Jeg har mitt stående på kjøkkenbenken.

Denne marmeladen er god på yoghurt naturell, iskrem og sjokolade bare for å nevne noe.
På bildet under har jeg et surdeigsrundstykke med masse smør og marmeladen over. Nam!

syltetøy

Håper alle hadde en fin julefeiring i går forresten!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen