Ansiktsmasker du lager selvVi er kommet til ansiktet, og her er det mye gøy man kan lage selv. Jeg har tidligere blogget om tre ansiktsmasker som lages av mat, bloggposten finner dere her.

Flere spurte meg da jeg var på Helsesnappen sist uke om jeg kunne dele noen ansiktsmasker for blant annet å rense huden og gi fuktighet og glød. Jeg er langt fra noe ekspert, men jeg liker å bruke det vi har for hånd og dessuten er jeg en stor tilhenger av å unngå bruk av giftfremkallende produkter på meg selv. Maskene jeg kommer med her er egenkomponerte men med inspirasjon og tips og råd fra andre.Den siste tiden er også aktivert kull blitt en hit. Dere har sikkert sett reklame for masker som skal dra urenheter ut av porene? Aktivert kull er en plantebasert substans som absorberer kjemikaler, metaller og toksiner ut av huden. Det støtter en god avgiftningsprosess og er derfor fint å bruke i rensemasker til ansiktet, nakke, og rygg. I tillegg har den en blekende effekt på arr og flekker i huden.

Aktivert kullmaske for uren hud
Du trenger:
½ stkj aktivert kull (kjøpes enten i pulver eller som kapsler du kan åpne)
½ tskj grønnleire
¼ tskj kokosolje
¼ stkj natron
1 stkj vann
4 dråper lavendel

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i et lite glass, bruk en treskje og bland til det blir en kremete konsistens. Grønnleire liker ikke metall så prøv å unngå bruke dette for å blande alt sammen. Du kan miste litt av effekten til grønnleiren.
Smør masken i ansiktet, på halsen og bak i nakken om du har tendens til uren hud. La sitte i ca 10 minutter før du vasker med lunkent vann. Tilfør huden en god hudserum.Kviser/Byller?
Spesielt i tenårene er hormonene helt på bærtur og dette reflekterer i uren hud. I tillegg til å legge om kostholdet, drikke nok vann og ta riktig tilskudd er hudpleie en viktig rutine å få inn tidlig. Denne masken kan brukes lokalt på områder hvor det oppstår kviseutbrudd.
Du trenger:
½ tskj grønnleire
¼ tskj kokosolje
¼ stkj natron
1 stkj vann
2-4 dråper tetreolje

Slik gjør du;
Varm kokosoljen til den blir flytende, tilsett resten av ingrediensene. Tetreolje er med på å trekke ut urenheter derfor er denne fin å bruke her. Har du litt sensitiv hud, tilsett gjerne 2 dråper med lavendel i tillegg.
Smør på områder du vil rense, la masken tørke helt før du vasker av ned lunkent vann. Tilfør huden en god serum tilrettelagt din hud. Andre gode essensielle oljer for uren hud er sitrongress, peppermynte, kamomille og geranium.

Ansiktsmaske som gir glød
Du trenger:
1 ss matchapulver
1 ss spirulina
Ca 1 ss vann
Aloe Vera

Slik gjør du:
Bland matcha og spirulina sammen i en liten kopp, ha i litt og litt vann og rør ut klumpene. Skrap ut litt aloe vera gelé og rør godt inn. Påfør hele ansiktet og la sitte i 5-10 minutter.
Antioksidantene i det grønne pulveret skal være med på å gi en fin glød i ansiktet etterpå.


Fuktighetsmaske
Blander du aloe vera og eggehvite sammen med aktivert kull vil du få en nydelig maske som vil både rense og fukte huden og gi en glød.
Du trenger:
2 ss Grønnleire
Vann
3 ss aloe vera
1 eggehvite

Slik gjør du:
Bland grønnleire og vann sammen så du får en litt kremete konsistens. Tilsett eggehvite og aloe vera. Bruk gjerne en stavmikser for å få ut klumpene. Tilsett gjerne Frankincense eller sedertre i essensielle oljer.

Om du ikke er kjent med eteriske oljer, klikk her for en tidligere bloggpost om akkurat dette. Og for en frisk saltvannsspray til ansiktet, klikk her

3 Comments

 1. Marthe Marthe
  February 12, 2018    

  Elsker, elsker, elsker disse hudpleie-innleggene! Skikkelig gøy! For en newbie som meg, ser jeg at det kan ta litt tid å kjøpe seg opp diverse ingredienser, men så supermoro å dypdykke seg i det økologiske, organiske og helsefremmende du har å by på Koser meg glugg! Nå elsker jo jeg alt du legger ut, og livsstilen du lever – det fascinerer og inspirerer meg skikkelig! Håper du fortsetter å dele

  • Marthe Marthe
   February 12, 2018    

   ….vips, så forsvant alle Emojiene 😉

 2. February 12, 2018    

  Du er meg herlig! Så bra jeg kan inspirere 🙂
  Ja, det er kanskje litt “mange” og nye ingredienser som må til, men du vil fort oppleve at når du først har basene så kan du ta steget videre og lage så mye mer!
  Du kommer jo langt med bare kokosolje og natron da 🙂 Olivenolje kan også brukes i starten, og om du i allefall investerer i et par-tre eteriske oljer som for eks lavendel, peppermynte og eukalyptus så er du i boks!

  Lykke til videre!

  klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.