Anbefaling om å bruke margarin istedet for smør


Var det noen av dere som så den linken på VG sin side om vafler? Det er en liten stund siden den ble publisert men det skader ikke ta opp temaet igjen.
Jeg må innrømme at jeg ble ganske provosert over at leserene ble anbefalt å bruke margarin istedet for smør. HALLO??? Er det ingen som har fortalt disse “ekspertene” at margarin er fryktelig usunt? Margarin er så langt fra det naturlige vi finner i naturen at det bør ikke kalles for mat.
Hvis noen vil ha oppskrift på naturlige vafler, så ta en titt her. Her ligger mange av mine vaffeloppskrifter. Og ingen av mine vafler har slike unaturlige ingredienser som margarin i seg.

“Mettet fett er FARLIG” hører jeg stadig.
“Det er skylden til alle helseproblemene våre” er også noe jeg hører.
Vel, LES litt om dette mener jeg da. Det er en grunn til at sykdommene ikke er blitt bedre etter at vi ble anbefalt å gå over til magre matvarer.

Det er haugevis av bloggere som deler sine historier om hvor friske de er blitt etter at de har lagt om kostholdet. Og dette er ofte et lavkarbo kosthold, paleo/steinalderkost eller sukkerfritt/melkefritt/glutenfritt. Og såvidt jeg vet er ikke margarin inkludert i deres kosthold altså. Og korn er heller ikke noe som står øverst på listen til folk som har spist seg friske.
Hvorfor sliter så mange med overvekt, diabetes, fedme, allergier og lavt immunforsvar? Kan det ha noe med kosten å gjøre, kanskje?
Kan det ha noe med at vi inntar for mye korn, sukker og meieriprodukter?
Vel, det er noe å tenke på syns jeg.

En Kostholdsveilederkollega postet denne på Facebook, som jeg må få med her også:

http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=586#.UQI9lvaVrh4.facebook (kopiér og lim inn linken i søkefeltet ditt)

Eller ta et titt på dette bildet. Det er det ekte smøret som mauren vil ha, ikke det kunstige “margaringreiene” (kan jo ikke kalle det for mat)


Hva mener du? Spiser du margarin?

16 Comments

 1. Christin Christin
  February 21, 2013    

  Margarin er en enkleste “matvaren” jeg vet om! Jeg blir uvel av tanken på margarin, og enda mer uvel av tanken på at sønnen min får i seg denne giften. Gutten min er tre år, og begynte i barnehage for litt over et halvt år siden. I barnehagen er jeg en sær mor fordi sønnen min ikke får bruke margarin på brødskiva, og ikke får drikke ekstra lett melk. Han har eget SMØR og H melk 🙂

  • February 21, 2013    

   Nei huff og huff så trist å høre! jeg vet alt om å være den sære mammaen, haha. Har fått høre det rimelig mange ganger. Men stå på og ikke la deg påvirke av margarinspiserene. Godt du sender med ekte mat. Tommel opp for slike som deg!!!!

 2. February 21, 2013    

  Ja det er utrolig hvor innarbeidet dette med margarin har blitt, jeg ser det i mange oppskrifter. At der blir anbefalt av ernæringsfysiologer som idag virkelig burde visst bedre er helt sykt!!

  • February 21, 2013    

   Lurer på om de spiser margarin selv jeg… hehe. Kanskje de spiser skikkelig smør men likevel sier at det er usunt fordi de “må” ????

 3. Rebecca Rebecca
  February 21, 2013    

  Uæsj… et produkt som må blekes for å se innbydende ut styrer jeg laaangt unna. Enig med Cathrin, margarin er så innarbeidet at folk til og med kaller det smør.

 4. Anette Anette
  February 21, 2013    

  Hva tenker du om surdeigsbrød?

 5. February 21, 2013    

  “As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists”
  -husker ikke hvem det kom fra, men synes det er passe fint sitat 😉

  Helt uforståelig at man ikke har kommet lengre enn dette.. sprøtt at folk tror at det er greit, ja til og med sunt (!) å spise den kunstige smørja der. Trist!

 6. Anette Anette
  February 21, 2013    

  Så bra. Jeg tenker at surdeig ikke er “vanlig korn”. Bruker økologisk mel og gamle melsorter. Og tenker at da er brød nyttig mat.

  • February 21, 2013    

   Les gjerne på bloggen til Gry Hammer. Hun har skrevet en del om fermentering. Eller enda bedre, kjøp e-bøkene hennes. Der står det godt forklart 🙂
   Jeg kjøpte alle tre og har kost meg skikkelig med å lese de flere ganger!

   Surdeigsbrød regarer ikke jeg på… og det er helt supert!

 7. Olena Olena
  February 24, 2013    

  Hei Melissa! Har så lyst å prøve surdeigsbrød, men vet ikke hvor får man tak starteren?

  • February 24, 2013    

   Du kan spørre på Facebooksiden min, eller sjekk på bloggen til Gry Hammer?

 8. Olena Olena
  February 27, 2013    

  Ok, takk for svaret 😉

 9. Elisabeth Elisabeth
  June 22, 2013    

  Kommer aldri til å gi opp smør – det er alt for godt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.