Var det noen av dere som så den linken på VG sin side om vafler? Det er en liten stund siden den ble publisert men det skader ikke ta opp temaet igjen.
Jeg må innrømme at jeg ble ganske provosert over at leserene ble anbefalt å bruke margarin istedet for smør. HALLO??? Er det ingen som har fortalt disse “ekspertene” at margarin er fryktelig usunt? Margarin er så langt fra det naturlige vi finner i naturen at det bør ikke kalles for mat.
Hvis noen vil ha oppskrift på naturlige vafler, så ta en titt her. Her ligger mange av mine vaffeloppskrifter. Og ingen av mine vafler har slike unaturlige ingredienser som margarin i seg.

“Mettet fett er FARLIG” hører jeg stadig.
“Det er skylden til alle helseproblemene våre” er også noe jeg hører.
Vel, LES litt om dette mener jeg da. Det er en grunn til at sykdommene ikke er blitt bedre etter at vi ble anbefalt å gå over til magre matvarer.

Det er haugevis av bloggere som deler sine historier om hvor friske de er blitt etter at de har lagt om kostholdet. Og dette er ofte et lavkarbo kosthold, paleo/steinalderkost eller sukkerfritt/melkefritt/glutenfritt. Og såvidt jeg vet er ikke margarin inkludert i deres kosthold altså. Og korn er heller ikke noe som står øverst på listen til folk som har spist seg friske.
Hvorfor sliter så mange med overvekt, diabetes, fedme, allergier og lavt immunforsvar? Kan det ha noe med kosten å gjøre, kanskje?
Kan det ha noe med at vi inntar for mye korn, sukker og meieriprodukter?
Vel, det er noe å tenke på syns jeg.

En Kostholdsveilederkollega postet denne på Facebook, som jeg må få med her også:

http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=586#.UQI9lvaVrh4.facebook (kopiér og lim inn linken i søkefeltet ditt)

Eller ta et titt på dette bildet. Det er det ekte smøret som mauren vil ha, ikke det kunstige “margaringreiene” (kan jo ikke kalle det for mat)


Hva mener du? Spiser du margarin?