Allergivennlig sjokoladekake



lavkarbo sjokoladekake
Sjokoladekaken er bakt med teffmel
Ikke la dere skremme av alle ingrediensene!

I morgen blir min yngste 2 år og jeg har stått litt på kjøkkenet og prøvd meg på kake og andre ting som jeg vil servere i morgen. Det viktigste for meg er at barna kan spise sukkerfritt og lavkarbo. Jeg ønsker IKKE å ha hypre unger som løper som gale i hagen vår.

Jeg smalt sammen en sjokoladekake som ble ganske vellykket! Kult! Det skjer sjeldent på første forsøk. Vi prøvesmakte i dag og barna foretrakk uten glasur på. Så det er mulig denne kaken blir til de voksne, også lager jeg en ny en til barna.







Du trenger:
5 egg
3 ss sukrin pluss
– vispes godt

Deretter ha i:
150 g smeltet smør (la det avkjøles litt)
4 ss råkakao
2 ss carob
2 ts bakepulver
2 ss teffmel (første gang jeg bruker dette melet, og skal skrive et eget innlegg om det til uken!)
2 ss kvernede mandler
4 ss mandelfløte
2 ts fiberhusk
3 ss flytende kokosolje

Ovn; 170 grader i ca 30 minutter. Følg med så den ikke blir stekt for mye!

Glasuren var rett og slett en blanding av:
Kokosolje
Kakaopulver
Yaconsirup

I morgen skal jeg pynte kaken litt mer og sette den ut 5-10 minutter før servering så den kan “varme seg opp” litt og glasuren kan bli myk og smelteaktig.

Heia Spania forresten! De har jo scoret allerede, stilig! Ikke at jeg er fotballinteressert, men når Spania spiller så føler jeg meg pliktet til å følge med, hehe.
Fortsatt god lørdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Allergivennlig sjokoladekake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>