*Alle hjertes dag*


valnetinsdag
Valentines Day er i morgen, og om du vil lage noe godt til noen du er glad i så kan du prøve deg på denne enkle sjokoladeoppskriften.

Du trenger:
200 g mørk sjokolade
1 stor spiseskje kokosolje
Gojibær og nibs som fyll

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kokosfettet. Rør forsiktig når det er mykt og hell i silikonformer. Fyll gjerne med gojibær og kakaonibs for ekstra knas i sjokolade. Eller bruk fantasien og fyll med det du liker best, alt fra hakkede nøtter, tørket frukt, hampfrø, karamell osv.

Sett i fryseren til det har satt seg.
På bildet har jeg bringebærkefir i glasset.

Ønsker du å lage rå sjokolade finner du en enkel oppskrift her
lakrisDet var noen som spurte meg om oppskrift på karamellene jeg postet på Instagram i går. Den kan lages slik:

Du trenger:
6 ts kokosblomstsukker
1 ts kokosolje
1 ts smør
1 ss fløte
2 ss gelatinpulver
1 ss lakrispulver (kan sløyfes!)

Smelt alt unntatt gelatinpulveret til det blir flytende på lav varme. Tilsett gelatinpulveret til slutt og rør godt så det ikke er noen klumper igjen. Hell i silikonformer og sett i fryseren. Det stivner ganske fort. Pga gelatinpulveret blir litt seige, og det er jo så godt!

Håper dere får en fin dag!

Og for dere som vil prøve dere på annen sjokoladegodis kan se på noe av det jeg lagde i 2012:
Lys sjokolade
Enkel sjokolade
Bountysjokolade
Sjokokuler ala “elgbæsj”
Sjokoladepålegg
Peppermyntekuler
Hvordan lage sjokoladekuler
Sjokolade med karamell
Sjokoladepålegg
Nugattipålegg
Råsjokolade med mandeldigg inni

11 Comments

  1. February 13, 2013    

    Mmm, dette såg godt ut 🙂

    • February 13, 2013    

      Det ligger allerede en haug av de bitene i magen så jeg kan si at det var godt ja 🙂

  2. Ida Ida
    February 13, 2013    

    Takk for lakrisoppskrift! Skal prøve med kokosmelk i stedet for fløten. Smil!

    • February 13, 2013    

      Det går sikkert kjempebra! Eller mandelfløte 🙂

  3. February 13, 2013    

    Kan man bruke geltatinplater i stede for pulver? 🙂

    • February 13, 2013    

      Det går sikkert fint, men da må du bløtlegge osv først. Fortell gjerne hvordan det går! Det er jo så enklere med pulver så jeg kommer aldri til å gå tilbake til plater 🙂

  4. February 14, 2013    

    Sjokolade på Valentines må man jo bare ha!! Det øverste bildet ditt er så fristende.
    Jeg får ikke vært sammen med Kader i dag siden han jobber, men jeg skal selvsagt spise sjokolade selv likevel 😉 Og en dag snart når jeg skal lage middag til oss tenkte jeg å lage en deilig valentines-aktig sjokoladesessert. Noe alla denne raw sjokoladeterten;
    http://www.choosingraw.com/no-bake-tartelettes-with-raw-vegan-chocolate-ganache-filling/
    Ha en fin dag Melissa!

  5. S S
    February 14, 2013    

    For en flott blogg du har! Her skal jeg følge mer med 😀 Raw sjokolade er noe av det beste jeg vet!

    • February 14, 2013    

      Hei på deg S
      Takk for det, håper du titter innom videre 🙂

  6. Renate Renate
    February 15, 2013    

    Nam! Du er RÅ!:)

    • February 15, 2013    

      Takk. Du er også rå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen