Valentines Day er i morgen, og om du vil lage noe godt til noen du er glad i så kan du prøve deg på denne enkle sjokoladeoppskriften.
Du trenger:
200 g mørk sjokolade
1 stor spiseskje kokosolje
Gojibær og nibs som fyll
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kokosfettet. Rør forsiktig når det er mykt og hell i silikonformer. Fyll gjerne med gojibær og kakaonibs for ekstra knas i sjokolade. Eller bruk fantasien og fyll med det du liker best, alt fra hakkede nøtter, tørket frukt, hampfrø, karamell osv.
Sett i fryseren til det har satt seg.
På bildet har jeg bringebærkefir i glasset.
Ønsker du å lage rå sjokolade finner du en enkel oppskrift her
Det var noen som spurte meg om oppskrift på karamellene jeg postet på Instagram i går. Den kan lages slik:
Du trenger:
6 ts kokosblomstsukker
1 ts kokosolje
1 ts smør
1 ss fløte
2 ss gelatinpulver
1 ss lakrispulver (kan sløyfes!)
Smelt alt unntatt gelatinpulveret til det blir flytende på lav varme. Tilsett gelatinpulveret til slutt og rør godt så det ikke er noen klumper igjen. Hell i silikonformer og sett i fryseren. Det stivner ganske fort. Pga gelatinpulveret blir litt seige, og det er jo så godt!
Håper dere får en fin dag!
Og for dere som vil prøve dere på annen sjokoladegodis kan se på noe av det jeg lagde i 2012:
Lys sjokolade
Enkel sjokolade
Bountysjokolade
Sjokokuler ala “elgbæsj”
Sjokoladepålegg
Peppermyntekuler
Hvordan lage sjokoladekuler
Sjokolade med karamell
Sjokoladepålegg
Nugattipålegg
Råsjokolade med mandeldigg inni
Mmm, dette såg godt ut 🙂
Det ligger allerede en haug av de bitene i magen så jeg kan si at det var godt ja 🙂
Takk for lakrisoppskrift! Skal prøve med kokosmelk i stedet for fløten. Smil!
Det går sikkert kjempebra! Eller mandelfløte 🙂
Kan man bruke geltatinplater i stede for pulver? 🙂
Det går sikkert fint, men da må du bløtlegge osv først. Fortell gjerne hvordan det går! Det er jo så enklere med pulver så jeg kommer aldri til å gå tilbake til plater 🙂
Sjokolade på Valentines må man jo bare ha!! Det øverste bildet ditt er så fristende.
Jeg får ikke vært sammen med Kader i dag siden han jobber, men jeg skal selvsagt spise sjokolade selv likevel 😉 Og en dag snart når jeg skal lage middag til oss tenkte jeg å lage en deilig valentines-aktig sjokoladesessert. Noe alla denne raw sjokoladeterten;
http://www.choosingraw.com/no-bake-tartelettes-with-raw-vegan-chocolate-ganache-filling/
Ha en fin dag Melissa!
For en flott blogg du har! Her skal jeg følge mer med 😀 Raw sjokolade er noe av det beste jeg vet!
Hei på deg S
Takk for det, håper du titter innom videre 🙂
Nam! Du er RÅ!:)
Takk. Du er også rå!