Vi hacker og vi hacker. Mat, interiør og møbler. I min verden liker jeg aller best å biohacke kropp og helse. Og selv om dere i Norge fortsatt har litt tid før temperaturen stiger, har vi her i Spania endelig fått sommerfølelsen over oss.

Er du ny i Biohacking-verdenen kan jeg avsløre at Biohacking har eksistert i Ayurvedisk medisin i tusenvis av år, men de kaller det for “practises” på engelsk, mer eller mindre oversatt til “metoder” på norsk, og blir justert rundt hver sesong. Dette gjør at vi tilpasser oss vær og vind og gjør at vi føler oss harmoniske året rundt.

Her har jeg samlet mine 6 favoritthacks som jeg vil dele med dere:

1. Følg sollyset
Kom deg opp tidlig og se soloppgangen slik at kroppen automatisk våkner til liv og dens biologiske klokke begynner å tikke. Sollyset gjør at kroppen utsetter melatoninproduksjonen.

2. Eksponér kroppen for solstråler
Solen er svak om morgenen, derfor bør du benytte deg av 10-15 minutter i direkte sollys slik at huden stimuleres, d-vitamin produseres, humøret trekkes opp og gleden sprer seg fra innsiden og ut.

3. Gå barfot
Kast av deg sko og få kontakt med jorden! Les mer om jording i en tidligere bloggpost her.

4. Spis kjølende mat
Salater, smoothies, enkelte frukter og noe forfriskende og kaldt i glasset. Peppermynte har en avkjølende effekt så tilfør gjerne noen blader i drikkevannet ditt. Kokosvann består av 95% vann men inneholder også vitaminer, mineraler, aminosyrer og plantehormoner som vi drar nytte av. Ellers kan jeg nevne både kombucha og vannkefir.

5. Dusj eller bad i kaldt vann
Ved å utsette kroppen for denne form for stress vil gjøre at du blir mer herdet over tid, og du blir en mer styrket utgave av deg selv.
Les mer om dette i en tidligere bloggpost her.

6. Utsett første måltid
Periodisk faste fungerer godt for deg som ikke ønsker å spise så hyppig og i tillegg ønsker optimal helse og stabilt energinivå. Om du i tillegg kommer deg i ketose vil du oppleve stabilt blodsukker og mer klarhet. Les mer om periodisk faste her.

Har du noen biohacks du benytter deg av om sommeren del gjerne i kommentarfeltet!

Happy hacking!