4. desember – Julebounty


Bountysjokolade er noe de fleste liker, så disse bitene bør ligge på konfektskålen i desember.
Det er ikke vanskelig å lage, men jeg skal innrømme at det må bittelitt trening til. Derfor kan det være lurt å begynne å prøve seg nå så man får perfekte biter til romjulen.



Her kommer en enkel oppskrift:
Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet så den skiller seg. Du skal bruke den kremen som ligger på toppen.
Ha kremen i en kjele, sett på svak varme, og tilsett 2 ss sukrin pluss og 2 dl revet kokos.
Bland godt.
Ha i 2-3 ss kokosolje til slutt og rør alt godt sammen. Smak gjerne på massen og tilsett litt mer søtning om du er en søtnos.

Hell massen i en brødform dekket med plastfolie.
Sett i fryseren til det stivner helt.

Lag så sjokolade til å dyppe bountybitene i:
2 plater mørk sjokolade (helst 85%)
3-4 ss kokosolje
1 ss råkakao (kan sløyfes, men gir en deilig, dyp sjokoladesmak)
5 dråper Stevia Chocolate

Smeltes i vannbad.

Når massen har stivnet tar du den ut av formen og legger den på en fjøl. Skjær ønsket fasong.
Bruk en gaffel og dypp bitene i den flytende sjokoladen før du setter de på et bakepapir og så inn i fryseren igjen.
Ta ut bountybitene 5-10 minutter før de skal nytes, for da blir fyllet deilig og mykt.

I morgen er ferien vår over og vi reiser hjem igjen, så jeg rekker ikke poste noe før jeg kommer inn døren i morgen kveld. Dessuten fyller min eldste 5 år så vi skal gjøre noe gøy for henne på den store dagen!

8 Comments

  1. December 4, 2012    

    Har laget disse før men de skal absolutt lages i julen også!:) Men når jeg setter kokosmelken i kjøleskapet mitt, så blir alt innholdet helt hardt! Hva skjer?

    • December 5, 2012    

      Kanskje den er så fet at nesten alt blir stivt? Jeg har merket at noen ganger er det lite krem på toppen og andre ganger halve boksen. Stikk et hull i kremen og se om det kommer noe vann ut. Om det ikke gjør det og alt er kremete så lag heller dobbel porson?

  2. December 4, 2012    

    Hjemmelaget Bounty er så godt. Lagde det faktisk sist uke 🙂
    Ps: Har tenkt å sende deg mail ang kostveilederstudie, er bare så innmari travel nå. Men snart 🙂 Og jeg starter over jul 😀

    • December 5, 2012    

      Ja, send meg en mail!
      Nå er jeg tilbake fra ferie så jeg har tilgang på macen min. Glemte laderen min så jeg har tuklet med iphonene hele uken, slitsomt for øyne og fingre!

  3. amy amy
    December 4, 2012    

    jeg har spist opp nesten alt av din hjemmelagde sjokolade som lå i frysern til mamma.ikke bli sur!!! den var aaaaaltfor god, så klarte ikke stoppe!!!!
    namnamnam <3

    • December 5, 2012    

      Neida, blir ikke sur! Godt du spiste den opp, ville blitt lenge å vente helt til sommeren igjen! Og bra du likte den!

  4. December 6, 2012    

    Hei,
    Har sukrin noen annen rolle enn å gjøre det hele søtt? Tenkte å prøve meg på disse, så ekstremt snaskens ut, men vil lage uten sukker/sukkererstatning, med unntak av kanskje en liten klype stevia serru.

    Flotte oppskrifter på mye godt for øvrig, gleder meg til å prøve ut! Blir fast tilhenger her, merker jeg 🙂

    • December 6, 2012    

      Hei Peter!

      Så gøy å høre at du blir tilhenger. Sånt blir jeg glad av.
      Nei, jeg tror ikke det gjør noe om du kutter ut Sukrinen og erstatter med noe annet søtt. Men smak til underveis på massen. Jeg liker den noen ganger veldig søt om jeg vet at jeg skal lage en bitter sjokolade. Eller omvendt. Så prøv deg frem. Hvis den ikke er noe særlig søt (snakker av erfaring) kan ofte bountymassen bli smakløs og “kjedelig” å spise.

      Kom gjerne tilbake og fortell hvordan resultatet blir!!!

      m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen