marsipan
Marsipan, det er digg det! Og jeg har kokkelert sammen to oppskrifter som jeg vil dele med dere:

Jeg har laget to varianter.
Marsipan nr. 1:
3 dl kvernet mandler
3-4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeulver
1 ss cashewnøttsmør
1 ss vannkefir (eller bare vann om du vil, men se an deigen først. Er den tørr ha i vann, hvis den ser ok ut så er det ikke nødvendig)

Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn.

Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade med 2 ss kokosolje. Dypp nå marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie.
Denne sjokoladen blir bedre etter noen timer. Siden det er Sukrin i den kan den bli litt “isete” med én gang den er laget, men det gir seg til dagen etter.

Rå variant:
3 dl kvernet mandler
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
1 ts vanilje
1 ss kokosblomstsukker
2 ss yaconsirup

Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn.

Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade med 2 ss kokosolje. Dypp nå marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie.

Min favoritt er den som er rå. Den holder seg bedre i formen pga kakaosmøret.
Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur.

marsipan lavkarbo