Marsipan, det er digg det! Og jeg har kokkelert sammen to oppskrifter som jeg vil dele med dere:
Jeg har laget to varianter.
Marsipan nr. 1:
3 dl kvernet mandler
3-4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeulver
1 ss cashewnøttsmør
1 ss vannkefir (eller bare vann om du vil, men se an deigen først. Er den tørr ha i vann, hvis den ser ok ut så er det ikke nødvendig)
Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn.
Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade med 2 ss kokosolje. Dypp nå marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie.
Denne sjokoladen blir bedre etter noen timer. Siden det er Sukrin i den kan den bli litt “isete” med én gang den er laget, men det gir seg til dagen etter.
Rå variant:
3 dl kvernet mandler
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
1 ts vanilje
1 ss kokosblomstsukker
2 ss yaconsirup
Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn.
Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade med 2 ss kokosolje. Dypp nå marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie.
Min favoritt er den som er rå. Den holder seg bedre i formen pga kakaosmøret.
Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur.
De rå var det aller beste! Takk for deilig julemarsipan!
Bare hyggelig. Den forsvant ganske fort så jeg får lage mer snart.
Hei Melissa
Takk for gode oppskrifter. Disse har jeg laget to ganger allerede og de er populære hos samboeren min 🙂
Så bra!