21. desember – Sjokoladelaging med barna

råsjokolade

Zofia Sol ville så gjerne lage egen sjokolade, så vi lagde en mild variant sammen.
Du trenger:
Kokosolje
Råkakaopulver
Cashewnøttsmør
Kokosblomstsukker

Jeg smeltet 4 ss med kokosolje i vannbad. Deretter blandet jeg i ca 2 ss med råkakao.
1 ss med cashewnøttsmør gjør bittersmaken i råkakaoen litt mildere så dette er med på å gjøre sjokoladen mer barnevennlig.
Og så hadde vi oppi søtning. Ca 2 ss kokosblomstsukker bør holde, men smak til. Pass på å røre godt så det ikke klumper seg.

Hell i former og inn i fryseren.

Bare 3 dager til julaften! Har dere alt klart?
Jeg skal handle inn kålerabi og gulrøtter i dag bl.a. Vi skal nemlig ha pinnekjøtt på julaften. Liker det mye bedre enn ribbe!
Og i år får vi dessuten familie på besøk fra Norge og England. Det blir koselig, vi gleder oss til det. Nissen kommer innom hører jeg rykter om og vi har til og med en som har bursdag på julaften så det blir nok litt sang og ekstra skåling utover kvelden.

2 Comments

 1. under opplæring under opplæring
  December 22, 2012    

  åh,de høres gode ut! Skjønner jeg må skaffe meg råkakao og detta nøttesmøret 😉 denna sjokkisen kunne kanskje vært noe for 5 åringen min,for ho liker ikke noe særlig all denna sterke sjokoladen jeg prøver og lage,men så bruker jeg jo alltid 86% sjokolade også da,er nok litt sterk for ho. Brukte du 70 % i denna oppskriften? Enn så lenge er d bare den store stygge melkesjokoladen som gjelder for minsten….hadde håpet at ho heller foretrakk og lage og spise det vi lager for ho eeeeelsker og hjelpe på kjøkkenet!Får bare ta turen på helsekost i mellomdagene og kjøpe kokostblomstsukker og raw kakao tror jeg for det er da virkelig verdt et forsøk! 😉 Er så glad jeg har kommet over bloggen din,må ha turen innom ett par ganger om dagen jeg asså! 😉

  god jul til deg og dine 🙂

  • December 22, 2012    

   Hei på deg!

   Her har vi brukt råkakao, men cashewnøttsmøret gjør den litt mildere i smaken syns jeg.
   Så ja, kom deg ut og kjøp råkakao! Du kan jo alltids bestille på iHerb da, bruk koden min FES360 så får du avslag på første bestilling 🙂
   Jeg handler faktisk en del derifra. Ting jeg ikke får her i Spania. Gelatinpulver for eksempel.

   Så koselig å høre at du er innom meg!
   Juleklem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.