2. desember – Cottage Cheese lapper

cottage cheese lapper

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på lavkarbo lapper, perfekt til frokost og til å ha i matboksen. De er selvsagt aller best nystekt, med yaconsirup på, men de er også veldig kjekke å ta med seg for smaken dabber ikke av selv om de blir kalde.

Disse lappene har vært en favoritt hos oss i mange år, og oppskriften ble delt på to ganske store diskusjonsforum for noen år siden og ble veldig ppoulære. Det var gøy, for oppskriften ble til en tidlig morgen før Aleksander og jeg skulle starte dagen. Og jeg vet den er en favoritt hos mange nå.

Dette trenger du:
6 økologiske egg
1 boks cottage cheese
1 ts bakepulver
2 ss sukrin/sukrinmelis/kokosblomstsukker
1 ss fiberhusk/psyllium husk

Bland alle ingrediensen i en stor bolle og bruk egen muskelkraft til å blande det godt sammen.

Stek på litt høy varme i massevis av smør, så stivner de fort. Men pass på at de ikke brenner seg!

15 Comments

  1. December 2, 2012    

    Disse så fristende ut. Er inne i en “kjedelig” matpakkeperiode så disse skal jeg lage og sende med barna på skolen. Blir sikkert en hit 😉

    • December 2, 2012    

      Supert! Om du søter røren litt ekstra trenger du ikke sirup på da de kan bli litt klissete!
      God søndag!

  2. December 2, 2012    

    Ser så godt ut! Av og til er det kjedelig med nedsatt laktosetoleranse altså :O

    • December 2, 2012    

      Hei du!
      Neida, her er en melkefri variant;

      6 egg
      2 ss kvernede mandler
      1 ss fiberhusk
      1 ts salt
      1 ts bakepulver
      Ca 2 dl mandelfløte

      Disse blir tynne og kan være litt vanskelige å snu, men når du får teknikken på det går det så fint så. Ha i mer mandler om du vil ha tykkere konsistens!

  3. December 2, 2012    

    Dette ser veldig fristende ut!!

  4. December 3, 2012    

    Takk for fristende oppskrift!

  5. Runi Runi
    December 3, 2012    

    Disse var supergode! Sitter og nyter i dette øyeblikk. Med rørte bringebær og rømme 🙂 mmm…

  6. under opplæring under opplæring
    December 11, 2012    

    BRUKER DU STAVMIKSER OG MOSER CC “KLUMPENE”???

    • December 11, 2012    

      Nei nei, ikke bruk stavmikser, da ødelegger du klumpene.

  7. under opplæring under opplæring
    December 11, 2012    

    har laget røra nå og lurer på og bare la den stå til i morra og steike de til frokost…..tror du d går bra??? må vel prøvesteike ett par da ;)))))

    • December 11, 2012    

      Ja, jeg pleier å gjøre dette så får vi lapper til frokost. Nå fikk du meg til å få lyst på lapper i morgen tidlig *gåroglagerrørejegogså*

  8. under opplæring under opplæring
    December 11, 2012    

    Åh….DE var kjempegode!tok ett par og krydret m litt kanel og kardemomme og toppet m litt rømme og syltetøy og ett par andre og rullet ost og skinke i! Snadder var det! ;p
    Takk for at du deler 🙂

    • December 12, 2012    

      Yeah! Så gøy å høre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen