Tørket frukt og nøtter hører julen til, eller hva? Her i Spania selges det mye av det i allefall og det er noe med å ha en skål med nøtter og tørket frukt fremme når gjestene kommer på besøk.
Det er utrolig deilig å bruke ferske dadler i godtekuler. Dadler er så søtt fra før så du trenger egentlig ikke ekstra søtning, men smak til så kulene tilpasses dine egne smaksløker.
Du trenger:
– 1/2 kopp rå cashewnøtter
– 5 dadler
– 2 ss hampfrø
– 2 ss knuste nøtter (jeg brukte valnøtter i dag)
– 2 ss yaconsirup (kan utelates, smak på deigen først)
– 1 ss kakaonibs
– Kakaopulver til å rulle i
Bruk en kjøkkenmaskin til å kverne alt sammen.
Deretter tar du litt kokosfett i hendene og begynner å trille kuler av massen.
Rull så i råkakao og sett kjølig så de får “satt seg” litt.
Ta de ut 5 minutter før servering.
Nå må jeg avgårde, for jeg skal holde sjokolade workshop!
Ha en fin mandag!
Yum, godiskuler slår aldri feil! Ser veldig gode ut! jeg har blitt så glad i medjool dadler i godis. De er SÅ søte og så enkle å mose fordi de er så myke!
Ja det er godt med medjooldadler! Bruker det selv. Men det er mye fruktsukker i dadler altså så jeg prøver å ikke bruke for mye…
NamNam 🙂