17. desember – Daddelkuler rullet i kakao



Tørket frukt og nøtter hører julen til, eller hva? Her i Spania selges det mye av det i allefall og det er noe med å ha en skål med nøtter og tørket frukt fremme når gjestene kommer på besøk.

Det er utrolig deilig å bruke ferske dadler i godtekuler. Dadler er så søtt fra før så du trenger egentlig ikke ekstra søtning, men smak til så kulene tilpasses dine egne smaksløker.

Du trenger:
– 1/2 kopp rå cashewnøtter
– 5 dadler
– 2 ss hampfrø
– 2 ss knuste nøtter (jeg brukte valnøtter i dag)
– 2 ss yaconsirup (kan utelates, smak på deigen først)
– 1 ss kakaonibs
– Kakaopulver til å rulle i

Bruk en kjøkkenmaskin til å kverne alt sammen.
Deretter tar du litt kokosfett i hendene og begynner å trille kuler av massen.
Rull så i råkakao og sett kjølig så de får “satt seg” litt.

Ta de ut 5 minutter før servering.

Nå må jeg avgårde, for jeg skal holde sjokolade workshop!
Ha en fin mandag!

3 Comments

  1. December 17, 2012    

    Yum, godiskuler slår aldri feil! Ser veldig gode ut! jeg har blitt så glad i medjool dadler i godis. De er SÅ søte og så enkle å mose fordi de er så myke!

    • December 17, 2012    

      Ja det er godt med medjooldadler! Bruker det selv. Men det er mye fruktsukker i dadler altså så jeg prøver å ikke bruke for mye…

  2. December 17, 2012    

    NamNam 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen