Tørket frukt og nøtter hører julen til, eller hva? Her i Spania selges det mye av det i allefall og det er noe med å ha en skål med nøtter og tørket frukt fremme når gjestene kommer på besøk.

Det er utrolig deilig å bruke ferske dadler i godtekuler. Dadler er så søtt fra før så du trenger egentlig ikke ekstra søtning, men smak til så kulene tilpasses dine egne smaksløker.

Du trenger:
– 1/2 kopp rå cashewnøtter
– 5 dadler
– 2 ss hampfrø
– 2 ss knuste nøtter (jeg brukte valnøtter i dag)
– 2 ss yaconsirup (kan utelates, smak på deigen først)
– 1 ss kakaonibs
– Kakaopulver til å rulle i

Bruk en kjøkkenmaskin til å kverne alt sammen.
Deretter tar du litt kokosfett i hendene og begynner å trille kuler av massen.
Rull så i råkakao og sett kjølig så de får “satt seg” litt.

Ta de ut 5 minutter før servering.

Nå må jeg avgårde, for jeg skal holde sjokolade workshop!
Ha en fin mandag!