sandnøtter
Dette er et godt alternativ til julens Sandnøtter.
Men disse er selvsagt uten gluten, sukker og melk!
Mange syns det er vanskelig å gå over til at kosthold med lite karbohydrater. Det har jeg litt vanskeligheter med å forstå noen ganger. Altså, det er jo SÅ mye godt man kan lage! Kaker, kjeks, sjokolade og andre godsaker spises så å si hver dag her i huset. Med god samvittighet. Jeg savner aldri hvitt mel og sukker når jeg skal bake noe. Det er alltid en vei utenom 🙂

Disse mandeltoppene er myke i midten og er best etter at de har fått hvilt seg litt.

Du trenger:
1 dl kvernet mandler
1 egg
1 ts vaniljepulver
1 klype himalayasalt
1 ss cashewnøttsmør
3 ss sukrin pluss
1 ss kokosmel

Bland alt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin til det blir en fin deig.
Jeg hadde egentlig tenkt å trille kuler og lage gaffelmønster på de, men deigen ble for klissete så jeg brukte en spiseskje og lagde “klatter” med deig istedet.

Sett det hele inn i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter, til de har stivnet.

La de avkjøle seg litt mens du smelter mørk sjokolade og heller noen striper over. Dette er ikke nødvendig, men det er litt koselig om du skal servere disse, så ser de litt finere ut. Jeg er ingen konditor så mine ble ikke akkurat lekre men smaken var der og det er viktig for meg.
Håper alle får en fin fredagsettermiddag! Jeg skal opp til en venninne og sortere ut ting som skal gis bort til et krisesenter. Vi har samlet opp utrolig mye stæsj på kort tid så nå må det sorteres før hun skal levere det i helgen. Givergleden er stor i desember. Veldig herlig å se!

mandelkjeks