13. desember – Luciagrøt

havregrynsgrøt

I dag var det mange koselige bilder på Instagram! Mange barn kledd i hvitt med lys i hånden og en utpekt Lucia med krone på hodet.
Mine to fikk også gleden av å gå i luciatog på den norsk-svenske klubben i Alfas del Pi.

Da vi kom hjem fikk jentene “luciagrøt” som vi kalte det, og den bestod av:
1 kopp økologiske lettkoktehavregryn
1 kopp vann
1 kopp kokosmelk (jeg silte av vannet i kokosmelken)

Dette varmes forsiktig opp og så tilsettes gjerne:
2-3 ss chiafrø
1 neve gojibær
En klype himalayasalt
1-2 ss Lecithin
2 ss kokosolje

Rør det hele sammen og ha på søtning over. I kveld fikk jentene kokosblomstsukker på. Det smaker deilig karamell når det smelter.



Hva har dere gjort i dag?

8 Comments

  1. Helene Helene
    December 13, 2012    

    Når jeg prøver å bla videre i din blogg får jeg bare opp den første siden igjen? Tips? Veldig fin blogg 🙂

    • December 14, 2012    

      Ysj, jeg vet det. De knappene virker ikke! Men jeg er på saken. Nå har jeg endelig funnet noen som hjelper meg med bloggen for den sliter med noen barnesykdommer ennå 🙁
      Du får klikke til høyre der det står arkiv så kan du se hva jeg har laget 🙂

      Takk som sier ifra altså!

  2. under opplæring under opplæring
    December 16, 2012    

    Hei 😉 Som vanlig en fryd og innom bloggen din 😉 Jeg har alltid gitt ungene mine havregryn som de er veeeldig glad i .Men etter jeg har vært innom div blogger så har jeg fått forståelsen av at skal man bruke havregryn så skal man bruke de store ukokte,og disse skal da ligges i vann m litt sitron overnatta før det kokes til grøt.I grunn et styr synes jeg! Og følte at sånn som jeg har gjort d i alle år var veldig veldig feil!?? Men mener du at vanlige lettkokte(økologiske) er fint og gi til ungene? Jeg har begynt og koke d m litt fløte og vann da(byttet d ut m lettmelk som jeg alltif brukte før)…. Kokosblomstsukker?? Er d bedre enn stevia og sukrin over grøten kanskje? Synes i grunn at alt smaker litt snodig og sukre grøten med seddu. Men dette sukkeret har jeg aldri prøvd asså,er d ok og bruke på et normalt lavkarbokosthold?

    Ha en finfin dag 😉

    • December 16, 2012    

      Hei på deg!

      Ja, havregryn bør helst bløtlegges som du sier. Men noen ganger må ting lages fort og “gæli” og da bruker jeg de lettkokte. Jeg tenker at når jentene generelt får et godt grunnlag og riktig og ren mat så går det greit å få grøt en gang i ny og ne hvor havregrynet er lettkokt.
      Det hender at jeg gjør som du sier, men da er det mer planlegging inne i bildet.

      Kokosblomstsukker kan du lese om her: http://www.noble-house.tk/html/noors/Gammabrosjyre_Amanprana/Fairworld_Gula_Java_kokosblomstsukker.html

      Jeg bruker det i sjokolade, på pannekaker, i grøt og noen ganger kaker. Det er jo en søtning som påvirker blodsukkeret, men i liten grad.

      Nå må du se snickerskaken jeg nettopp la ut!

  3. under opplæring under opplæring
    December 16, 2012    

    Kjære tid,skal si du svarer fort!Takk takk 😉 Jajja,får vel bare fortsette med denne bløtleggingen av store gryn da ser d ut til! Hehe…. Synes d er rart man ikke trenger skylle korna fra det vannet de ligger i over natta jeg asså,pleier du og gjøre det?

    Ja kanskje jeg skal prøve dette sukkeret også da,herreli har jo snart skapet fult av div søtning nå 😀

    Ja…må tro jeg så den peanøtt kaka du! Den så faaaarlig god ut 😉 sikle sikle :-p

    • December 16, 2012    

      Jeg tror de skal skylles. Jeg har ikke gjort det… men nå fikk du meg litt nysgjerrig på mer viten om temaet så jeg får lese litt i kveld tenker jeg.
      Kokosblomstsukker er alltid greit å ha i skapet. Noen ganger får jeg lyst på det, liksom 🙂

  4. Helene Helene
    December 16, 2012    

    Takk for svar Melissa! Nå koser jeg meg i arkivet ditt 😉

    • December 16, 2012    

      Bra! Jeg håper det blir fikset etter jul. Kjempeirriterende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen