grøstadgris

Jeg kom over denne på nettet her om dagen og måtte smile litt for meg selv, for det er nemlig ganske så sant det som blir skrevet her. Jeg har kjapt oversatt den til norsk:

Hva har sunne mennesker til felles?
Her kommer 10 typiske ting, kanskje noe gjelder for deg?

1. De er “immune” mot slankekurer, trender og andre helsetrender som blir populære, dette fordi de vet at det er kun snakk om markedsføring. Det er grunnlaget som gjelder.

2. De elsker lokal mat og støtter opp bonden med hele hjertet.
Bonden blir satt pris på og ordet spres videre. Alt for å unngå fabrikkprodusert mat!

3. De lytter til kroppen sin mer enn en lege og stoler ikke på andre som skal fortelle dem om de er friske eller ikke.

4. De vet at helsen starter inne på kjøkkenet. Det er ganske vanskelig å være sunn om det ikke prioriteres å lage skikkelig mat hver dag.

5. De investerer i skikkelig mat som igjen gir god helse.

6. De velger økologisk, lokalt og ikke-GMO matvarer når de har mulighet.

7. De tar stolthet i å spise mat deres oldemor ville annerkjenne som mat. Med andre ord, ville oldemor spist margarin eller smør? Ville hun stekt maten i solsikkeolje? Tror ikke det.

8. De ser etter korte ingredienslister, og vil vite hva de putter i munnen. Mat som ikke er bearbeidet trenger ikke ingredienslister, enkelt og greit!

9. De lytter til kroppen sin og spiser det de vil ha når de vil ha det. Kroppen er smartere enn vi tror og den sier ifra når det er mangler. Ved å spise søppelmat forstyrrer vi denne prosessen.

10. Maten de spiser er bra nok for å få i seg de næringsstoffene som trengs!


Noen som kjenner seg igjen?