10 år i Spania – historien bakSent en januarkveld i 2004 satte vi våre føtter på spansk jord med et flyttelass bak oss. Vi flyttet inn i en over 300 år gammel olivenmølle uten isolasjon, og var så “heldige” å oppleve Spanias kaldeste vinter noensinne. Kulden som satte seg helt inn til bein og marg glemmer vi aldri. Vi spinket og sparte på hver eneste Euro da alt vi eide skulle gå til å starte en kiropraktorklinikk.

Etter flere måneder med byråkratisk papirmølle og totaloppussing av rålokaler kunne vi åpne opp Costa Blanca Kiropraktorsenter i Albir. Samme dagen som flyttebyrået kom med kiropraktorbenkene stod vår første pasient i det tomme lokalet og ønsket behandling. Han hadde fått akutt kink i ryggen. “Du får vente bittelitt så kommer både kiropraktorbenkene og kiropraktoren” sa jeg litt nervøst og tilbød han en plaststol.
Vi ler godt av denne episoden den dag i dag. Vår aller første pasient måtte pent vente til benkene var på plass.

I disse dager har Aleksander og jeg 10-års jubileum her i Spania. Og i den anledning er det blitt skrevet en artikkel om oss:

10 år

Mange lurer på hvorfor vi valgte å flytte ned hit, men for oss var det egentlig et enkelt valg. Vi bodde og trivdes i Oslo men vi begge hadde et ønske om å utrette noe mer. Og da Aleksander foreslo å flytte til Spania tok det kun 4 mnd før vi reiste sydover. Det gikk så fort at mange trodde vi tullet. Selv da flyttebyrået kom for å hente tingen mine sa en venninne “Skal du VIRKELIG reise?”.

Det tok 5 år før vi følte oss virkelig etablert, men da var vi til gjengjeld i full sving. Vi hadde utvidet kontoret vårt, ansatt en kiropraktor til og rukket å få en datter. Men vi stoppet ikke der. Med ny spire i magen åpnet vi opp et rehabiliteringssenter rett over veien for kiropraktorklinikken. Der hadde vi massører og opptrening for pasientene våre. Det er i dag blitt ytterligere utvidet med en akupunktør og vår egen fysioterapeut som driver med Redcord (slyngetrening).

3 år siden var lokalene ved siden av kiropraktorsenteret ledige. Det hadde tidligere vært en helsekost og mange syntes det var trist at den eneste helsekosten i Albir skulle legges ned. Aleksander slang ut en “vi tar over lokalene og åpner vår egen helsekost, kan vi ikke?”, og i dag driver jeg Helsekosten Albir som flere av dere har vært innom.

Veien hit vi er nå har vært spennende, morsom og tøff. Det har til tider vært veldig, veldig mye jobbing selv om det har absolutt har vært verdt det. Man lærer seg at i Spania er alt ganske laid back. Selv om du har avtalt å møte snekkeren kl 10 så kan det hende han dukker opp på ettermiddagen istedet. Og manana betyr ikke neste dag, men heller i nær framtid. Men så fort man har slått seg til ro år med det så går allting så mye lettere. I det store og hele så elsker jeg Spania!
Har skal vi bygge og her skal vi bo!

Deler av artikkelen kan leses her forresten.

Bare spør om dere lurer på noe!

12 Comments

 1. Caroline Caroline
  June 8, 2014    

  Inspirerende 😀

 2. Marit Skare Marit Skare
  June 9, 2014    

  Gratulerer og masse lykke til videre.

 3. Birgit Birgit
  June 9, 2014    

  Utrolig inspirerende å lese om når folk følger drømmene sine. Jeg har ofte tenkt at det ser utrolig kjekt ut….men det er helt til det kommer til å gjøre det selv ;-p. Jeg er nok altfor pysete til å kaste meg ut i slike eventyr. Men uansett så er det tommel opp for alle sprekingene som kaster seg ut i det, og som lykkes så bra som dere har gjort. Har vært innom helsekosten din flerne ganger, og den ser utrolig bra ut, og har eg veldig godt utvalg. Kjekt å lese historien deres og masse lykke til videre i varmen…koooooos dere :-))))

  • June 9, 2014    

   Så koselig å høre at du liker butikken min. Prøver å glede så mange jeg kan.
   Ha en super dag Birgit, koselig at du er innom.

 4. Helene Helene
  June 9, 2014    

  Kjempe! Veldig inspirerende dette syns jeg!

  • June 9, 2014    

   Noen ganger må man bare hive seg uti. Det gjør det jo litt spennende!

 5. June 9, 2014    

  Så gøy å lese Melissa! Tøffinger 🙂 Jeg skal også bli tøff når jeg blir stor.

  • June 10, 2014    

   Du er god da! Følte meg ikke så veldig tøff, vi bare gjorde det!

 6. June 9, 2014    

  Nydelig du inspirerer oss fra Spania 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen