Karameller

lakrisfudge

Da jeg hadde venninner til bursdagsmiddag i går kveld var det mye “nam, disse var gode” mellom smakingen av litt forskjellig godbiter på fatet. Jeg tror alle var enige om at karamellen var best. Så her kommer oppskriften:

Du trenger:
6 ss kokosblomstsukker
1 ss gelatinpulver
2 ss cashewnøttsmør
2 ss smør
1 stor klype vaniljepulver

Karamellene lages slik:
Bruk en kasserolle, sett på svak varme og la kokosblomstsukker og smør smelte sammen. Det tar litt tid, men rør litt av og til så det ikke brenner seg.
Tilsett de andre ingrediensene og rør godt. Det kan være en idé å la kasserollen stå på platen så det ikke stivner så fort. Røren blir seig.

Bruk en teskje og ha massen oppi silikonformer.
Sett i fryseren en liten stund til det har satt seg skikkelig. Vipp ut og nyt. Disse er farlig gode!

lakris fudge

16 Comments

 1. December 1, 2013    

  Deilig! Har faktisk også snekra karameller på kokossukker i dag! Skikkelig fudgy og seige og deilige, ble meget overraska over resulatet. Ser ikke bort fra at jeg må teste disse også 🙂

  • December 2, 2013    

   Jeg kom på en annen idé også som jeg skal teste ut til uken. Men da må jeg nok bruke fløte for å tykne den… hmm, tenke tenke snart prøve 🙂 Si ifra når du har laget noe digg da. Jeg liker oppskriftene dine!

 2. December 1, 2013    

  De så skikkelig gode ut 🙂

  • December 2, 2013    

   Farlig gode, faktisk! Mine venninner gomlet som bare det, hehe

 3. December 2, 2013    

  Åh nam!! Tror du disse kan lages uten gelantin, eller er det det som får det til å henge sammen? Smør kunne jeg kanskje byttet med kokosolje. Fikk utrolig lyst til å lage noe slikt!

  • December 2, 2013    

   Tror det går fint uten gelatin. Jeg ville kanskje hatt litt ekstra med kokosolje for å binde det sammen? Men prøv deg frem. Dog, gelatin er kjempeviktig vettu 😉 Både for deg og ammemelken.

 4. December 2, 2013    

  GRATULERER så mye med dagen (i går), håper du storkoste deg! Karamellene ser bare nydelige ut!

  • December 2, 2013    

   Takk takk kjære du 🙂
   Er stadig innom deg også og snoker litt på tidligere oppskrifter!

 5. December 2, 2013    

  Prøvd å lage de i dag, men tror de ble helt som “knekk” :S mulig de sto for lenge i fryseren og kommer seg om de får stå i romtemratur? De skal ikke være steinharde vil jeg tro…

  • December 2, 2013    

   Ja, du må la de stå ute i romtemp litt før du spiser de. Ellers blir de jo steinharde, lol

 6. December 2, 2013    

  Lot de stå fremme litt, men da smeltet bare smøret ut av dem, hehe… men smaken ble veldig god. Minsten spiser egentlig veldig lite av “sært” godteri jeg lager, men de spiste knekk og kameraten hans spurte om det var daim, dødsgod – kan vi få mere?

  • December 2, 2013    

   Haha, herlig. Vel, det finnes en mellomting. Lag de litt mindre, eller flate for eksempel og ta de ut 5 minutter før servering. Det må spises ganske raskt. Jeg pleide å ta ut en og en om gangen, for de er litt gode når det er litt knekk på dem også.

 7. December 3, 2013    

  Disse så helt super gode ut! Takk for oppskriften 🙂

  • December 3, 2013    

   Hyggelig å dele vettu 🙂

 8. January 12, 2014    

  Mmm, laget disse i helga, kjempegode!! Må lages igjen snart! Men du, det kom litt hvit “melk” ut av de etterhvert etter at cashewsmøret var rørt inn, akkurat som om det skilte seg… Lagde hjemmelaget cashewsmør da, kan det hatt noe å si? Når jeg fylte de i former ble det et fettlag på toppen da.. Prøvde å ha i lecitin men hjalp ikke. Men nydelige på smak og konsistens uansett!! 🙂 Takk!

  • January 12, 2014    

   Hmm, kanskje det hadde noe å si ja. Jeg har forøvrig opplevd at jeg har laget noe snop og fulgt min egen oppskrift, og så har det ikke blitt som første gang. Men så plutselig på andre gang har det blitt bra likevel.. hmm, håper det blir bedre neste gang 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.